Miešaný šalát s lososovými krutónmi a grilovanými paradajkami

kvietela - bez fotkykvietela, 28. mája 2016
Miešaný šalát s lososovými krutónmi a grilovanými paradajkami
Foto: kvietela

Taký troška menej zdravý šalátik.

35 minút
príprava

Suroviny

Cestíčko:
Dressing:
 (alebo iný)
Šalát:
 miešaný
 štipka




Postup

  1. 1

    Cherry paradajky prekrojíme na polovice alebo štvrtinky, rozsypeme na plech, posypeme štipkou cukru, pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C na vrchný rošt.

  2. 2

    Pripravíme si vinaigrette; do misky (alebo rovno do misy na podávanie šalátu) pridáme ingrediencie. (Približný pomer - dve lyžice oleja, lyžica octa, pol lyžičky medu, pol lyžičky horčice - ale každý si dochutí podľa seba. Zeleninu krájame na malé kúsky, podľa chuti. Mozzarellu na kocky.

  3. 3

    Lososa stiahneme z kože a nakrájame na malé kúsky. Pripravíme si cestíčko: Vajíčko vyšľaháme s múkou a troškou vody do primeranej konzistencie, ochutíme soľou a bylinkami. Lososové kúsky obaľujeme v cestíčku a vyprážame na oleji. Necháme odkvapkať na papierovej utierke.

  4. 4

    Vymiešame šalát so zálievkou, prisypeme grilované paradajky, pridáme krutóny.

Diskusia k receptu

frezia
Urobila si krasnu fotku, ale lososa by som takto nepripravovala. Losos patri medzi ryby s velkym obsahom tuku a ma specificku chut, ktora by sa mala zachovat, takze vyprazanie a losos spolu nesedia.
Lososa by som ugrilovala, salat by som troska osolila, okorenila cerstvo namletym korenim, troska olivoveho oleja, citronovej stavy a bola by vyborna, zdrava vecera.
kvietela
@Frezia (28.5.2016 10:54)

áno, máš síce pravdu, ale hneď na začiatku píšem že je to "menej zdravý šalátik" :) niekedy je jednoducho chuť na troška vyprážaného, hoc aj v šaláte :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia