Michalky v sladkokyslom náleve

Autor receptu: oco

Ráno som bol v hore a nazbieral som michalky niekto hovorí václavky /asi v Čechách/.Tak som sa rozhodol ich naložiť.Myslel som koľko ,že ich mám,keď som nechal len hlavičky, tak mi vyšli ledva 4 fľaštičky.Tak čo asi dám deťom.Takže zajtra hurá do hory znova.

Postup

  1. Huby očistíme ,nožičky oddelíme ja ich suším a potom meliem a používam ako korenie.Väčšie hlavičky rozrežem na polovice.Ak sú na hlavičkách také rapiny idú dole ostrým noža.
  2. Umyté hlavičky blanšírujeme 3 minúty vo vriacej vode na 1 liter vody dáme 20g soli.Vyvarenú penu odstránime lyžicou.Huby potom dobre prepláchneme studenou vodou.
  3. Do umytých 3,5 dl. zaváracích fliaš dám 1 menší bobkový list/alebo polovicu väčšieho/2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia/rozhoduje veľkosť zrniek,čerstvo nakrájanú cibuľu a huby.Huby moc netlačím do polovice dám znovu cibuľa.Zalejem ešte teplým nálevom a sterilizujem 30 minút pri 90stupňoch Celzia.
  4. Niekomu vadí že pri konzumácií sú huby slizké.Mne nie,ale keď neviem ako okolie zareaguje dá sa to riešiť tak že pripravíme na huby nový nálev.Huby predtým opláchneme vodou.Nakladám ich aj s cesnakom,alebo feferónkou,alebo baraními rohmi aby boli pikantnejšie.