Postup
-
1
Papriky umyjeme a pod grilom alebo na suchej panvici na miernom ohni opečieme, až kým sa z nich nezačne odlupovať jemná vonkajšia šupka. Často obraciame.
- 2
Vložíme ich do mikroténového vrecúška, ktoré uzavrieme, aby sa vnútri udržala para. Necháme ich odložené 20 minút, potom ich vyberieme a olúpeme.
- 3
Jednu z paprík prekrojíme, odstránime jadrovník a dužinu pokrájame na malé štvorčeky. Druhú papriku odložíme na neskôr.
- 4
Do hrnca dáme olej. Osmažíme na ňom cibuľu, aby bola sklovitá a mäkká.
- 5
Pridáme nakrájanú papriku a rozmrazenú kukuricu a na miernom ohni smažíme ešte 5 minút. Obsah hrnca dáme do mixéra, prilejeme kurací vývar a rozmixujeme takmer dohladka.
- 6
Ak treba, kukuricu rozmixujeme po častiach. Polievku dáme do hrnca a znovu zahrejeme.
- 7
Vmiešame do nej smotanu, pridáme soľ a korenie. Druhú papriku ošúpeme, pokrájame na tenké prúžky.
- 8
Polovicu z nich dáme do hrnca, druhú si ponecháme na ozdobenie polievky na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu