Mexická polievka s paprikou a kukuricou

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009

Suroviny

2 ks
2 PL
400 g
750 ml
150 ml




Postup

  1. 1

    Papriky umyjeme a pod grilom alebo na suchej panvici na miernom ohni opečieme, až kým sa z nich nezačne odlupovať jemná vonkajšia šupka. Často obraciame.

  2. 2

    Vložíme ich do mikroténového vrecúška, ktoré uzavrieme, aby sa vnútri udržala para. Necháme ich odložené 20 minút, potom ich vyberieme a olúpeme.

  3. 3

    Jednu z paprík prekrojíme, odstránime jadrovník a dužinu pokrájame na malé štvorčeky. Druhú papriku odložíme na neskôr.

  4. 4

    Do hrnca dáme olej. Osmažíme na ňom cibuľu, aby bola sklovitá a mäkká.

  5. 5

    Pridáme nakrájanú papriku a rozmrazenú kukuricu a na miernom ohni smažíme ešte 5 minút. Obsah hrnca dáme do mixéra, prilejeme kurací vývar a rozmixujeme takmer dohladka.

  6. 6

    Ak treba, kukuricu rozmixujeme po častiach. Polievku dáme do hrnca a znovu zahrejeme.

  7. 7

    Vmiešame do nej smotanu, pridáme soľ a korenie. Druhú papriku ošúpeme, pokrájame na tenké prúžky.

  8. 8

    Polovicu z nich dáme do hrnca, druhú si ponecháme na ozdobenie polievky na tanieri.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia