Tieto rezy už pekných pár rokov pečiem na Vianoce pre celú rodinu. Sú chutné, nie sú suché a vyzerajú super :-)
Suroviny
350 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
4 ks |
|
0,5 balíčka |
|
30 g |
|
|
|
|
|
KRÉM: | |
1 ks |
|
120 g |
|
250 g |
|
5 dcl |
|
1 ks |
|
POLEVA: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s polovicou cukru do penista, postupne pridávame horúcu vodu, olej, múku a kypriaci prášok.
- 2
Vyšľaháme bielka s druhou polovicou cukru.
- 3
Obe hmoty spojíme a rozdelíme na dve časti. Do jedného cesta pridáme kakao a jemne vymiešame
- 4
Cestá nalejeme samostatne do foriem srnčí chrbát. Pečieme vo vopred predhriatej rúre cca 40 minút.
- 5
V mlieku rozmiešame Zlatý klas s vanilkovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Keď bude kaša vychladnutá opatrne ju spojíme s vymiešaným maslom.
- 6
Upečené a vychladnuté cesto pokrájame, natrieme krémom pričom striedame biele a tmavé rezy.
- 7
Polejeme rozpustenou čokoládou. Krájame šikmým rezom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cesto sa pecie vo forme /srnci chrbat/ tento piskot sa potom ..."prekrojí po dĺžke na tri časti" ??..
mozem dostat vysvetlenie, ze aj ked sa to pospaja plnkou drzi pokope? takto mi to vychadza ze dostanem 6 ks pruhy, rozumiem tak?
Omluvam sa, som v cudzine vela rokov a tak presne neporozumiem co sa mysli. Dakujem.
Predtym som mala inu predstavu, takto je to uplne zrozumitelne.
vyskusam na tieto vianoce, zda sa, ze toho moze byt celkom zaujimavy kolac, ked sa poda na peknom bielom tanieriku. Zelam prijeme Vianoce aj VAM!
sorry ze som opomenula! vsetko dobre z tejto velkej zimy a snehu zavalenej krajiny.