Šošovicová polievka

Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi jednoduchá,rýchla a chutná polievka :-)

Suroviny

Postup

  1. Velmi jednoducha a rychla polievka :-) Pripravime si suroviny...
  2. Na oleji si zosklovatíme trocha osolenu cibulu. Potom pridame 1 kopcovitejšiu PL Salçe/paradajkove pyré alebo hustý pretlak a spolu s cibulou to este par minutiek dáme za občasného miešania opiecť/poškvrčať. Následne pridáme mletú červenu papriku, dobre premiešame a celé dáme 1 minutku znova poškvrčať. Napokon dame šošovicu aj zemiaky, ktore sme si pokrajali na menšie kúsky. Necháme tiež za občasného miešania 2 - 3 minutky opiecť a zalejeme to cele vodou. Ja som dala 1,5 litra vody. To by malo uplne stačit. Radšej si pridajte neskôr počas varenia ešte podla potreby. Osolíme,pridame mleté čierne korenie podla chuti a necháme varit celkom do mäkka..
  3. Ked je už šošovica ako rozvarená a zemiaky celkom mäkke, ponornym mixerom polievku rozmixujeme celkom do hladka. Ak treba, tak este solou a korením ochutíme.
  4. Polievka je výborná,taká krémová :-) Podla chuti si môžte v tanieri pridať citrónovú šťavu a mätu. Dobrú chuť :-)