Mega zdravé crumble

pelagea - fotkapelagea, 28. septembra 2013
Mega zdravé crumble
Foto: pelagea

Prvý krát som sa inšpirovala receptom, druhý a tretí krát som tam dala už všetkooo, na čo som mala chuť O:-)

4
porcie
10-15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

 (alebo akákoľvek iná)
málo
 rôzne, najlepšie zo záhradky :-)
od oka (alebo škorica a trs. cukor)
 (umyté a opražené)




Postup

  1. 1

    Ošúpem hrušky, jablká, odjadrím ich, nakrájam na "kocky" a rozprestriem po vymastenom plechu (mám taký malinký, teraz priateľ kričí, že 25x16cm, tak akurát pre hladných dvoch alebo skromných štyroch :-P) Ja som mala višňový kompót otvorený v chladničke- len som ich rýchlo vykôstila a voľne pohodila, aby bolo všade rovnako.. (prvý krát som robila s hruškami a brusnicami zavarenými, teraz som brusnice vynechala).

  2. 2

    Na ovocie som rovnomerne rozsypala škoricový cukor, potom mak (ten milujem takže hojnee) a kokos tiež.

  3. 3

    Do nádoby som si nasypala múku, vločky, pridala som žĺtko, rozpustené maslo a asi za lyžicu trstinového cukru.. (ja mám radšej menej sladké, potom môžem viac zjesť :-)) Všetko som to zmiešala do akejsi mrveničkovej podoby (tento krát to pripomínalo skôr perníkové cesto) a keďže sa "nepáram" rukou som to rovnomerne naukladala na masu, ktorá už len na to čakala na plechu.

  4. 4

    Na vrch som nasypala konopné semienka a lúpané mandle a šupla to do trúby na 180° cca 20-30 minút.. na čas nepozerám, chodím to pozerať. Na vrchu to pekne zhnedne alebo keď som nedočkavá, len pichnem do ovocia a juchuchú.. Tento krát som urobila aj šľahačku zo smotany, s troškou cukru.
    Ualá!
    Mimochodom, fantázií sa medze nekladú, takže vymýšľajte smelo! :-)
    Ps: Hlavná foto je pred upečením, lebo nejako rýchlo z neho ubudlo a to už pekná fotka nebola :-D
    Dobrú chuť! :-))

    Mega zdravé crumble - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
mega zdravé a celkom chutné..??
vydarená kombinácia..
mak celý alebo mletý..??
zofos
Už SOM TO PIEKOL 2X A BOLO TO SENZI. OVOCIE TREBA OBMIEňAť PODľA SEZÓNY ,cukrom šetriť a do posýpky dať celozrnnú múku.vrelo doporučujem ako zdravú maškrtu.
marianna76
ano cukrom šetriť, aby mohla byť šľahačka... tiež som občas robila, trochu viac tej mrvenice a trochu som potlapkala aj na dno pekáča... a fajn...
pelagea
Ďakujeeem! Mak dávam mletý a už som to robila aj bez žĺtka, čiže určite tam byť nemusí :-)
Ešte som rozmýšľala ako z toho urobiť vegánsku maškrtu, aj keď som to zatiaľ neskúšala, myslím, že namiesto masla by mohlo ísť sójové mlieko (s. prášok s vodou). Vyskúšam nabudúce a dám vedieť :-)
zuzuzu
skvelá zdravá maškrta. a chválim autorku aj za štýl písania, pobavilo :-)
02evika
tak práve som dorobila,už koštujem,je to výýýýýborné...ja som dala ovocie aké som mala v mraziaku..aj slivky,jostu a cervene maliny,ktore krásne prevoňajú..nedá sa to síce nakrájať na kúsky ako koláč,ale to vôbec nevadí,lebo mám rada aj zdravé maškrty a nevadi,že sa drobí...do tej drobenky som dala čo ma napadlo a čo som doma mala..aj orechy,tekvicové semienka,susene brusnice...je to naozaj skvelé :-))))