Medvedie labky

babkamt - fotkababkamt, 6. decembra 2012
Medvedie labky
Foto: babkamt

Tento recept pridávam na žiadosť @lavacka. Fotky pridám , keď ich upečiem.

10-15 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
90 g
80 g mleté
1 ks celé
160 g
20 g
1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Odvážim si potrebné suroviny.

  2. 2

    Múku s práškovým cukrom , kakaom a škoricou preosejem. Do múky spravím jamku a pridám vajíčko. Maslo nastrúham a vypracujem cesto.

  3. 3

    Cesto dám aspoň na 30 minút do chladničky. Medzitým si pripravím formičky. Vysypem ich múkou. Z cesta si kúštik odtrhnem a na tenko vysteliem formičku.

  4. 4

    Rúuru vyhrejem na 175 stupňov. Pečiem približne 10 - 15 minút. Treba labky sledovať. Každá rúra ináč pečie.

Diskusia k receptu

sovka62
A naozaj musíš vymazávať a vysýpať formičky? Cesto sa zdá dosť mastné na to, aby sa vyklopili aj bez toho. Ja by som to riskla a pár kúskov dala do holej formičky na skúšku, to vymazávanie je otravná práca.
babkamt
@sovka62 ak si pozorne prečítaš recept , nič nepíšem o vymazávaní formičiek. Píšem len o vysypaní.
dajanca
áno... aj ja si dám do malej misky polohrubú múku a v nej formičky ako keby "namáčam" ... čiže sú vysypané múkou ako píše @babkmat , aj recept mám podobný, len pridávam ešte aj drvené klinčeky :-)
ebaka
ja používam suché formičky,lebo cesto je dostatočne mastné.....ale každá má svoje skúsenosti :)
sovka62
Áno, @babkamt , teraz vidím, nevymazávaš. A tá múka ti tam drží? Také som ešte nepočula, vysypať bez vymazania. No čo už, do smrti sa človek učí.
lavacka
babkamt, vdaka srdecna za recept, ze si si nasla cas. Dnes som skoncila s upratovanim,od pondelka zacinam s pecenim. Velmi sa na to tesim. Urcite podam zpravu a hlasenie, ako sa vydarili pajgle, torticky,aj vsetko co budem piect podla Teba.Este raz dakujem!!!!! Pozehnane sviatky.
ericka
Ja pečiem medvedie labky buď tieto orechové , alebo kokosové roky , ale ešte nikdy som formičky nevymazávala . Cesto je dosť mastné . Ešte teplé ich vyklopím z formičky a hneď aj obaľujem .
snezienka11
Toto u nás nesmie na Vianoce nikdy chýbať. Ja mám ale iný recept, ktorého sa vždy držím. Tvoje musia byť tiež výborné. :)
babkamt
@sne žienka11 každý má ten svoj osvedčený recept , ktorého sa drží . Má ho vyskúšaný . Vie , že mu bude chutiť a pri ňom sa nestane dáka nepredvídaná vec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia