Medvedia syrová omáčka na špargľu, alebo cestoviny fotorecept
Foto: afataga
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do kastróla som vyliala smotanu a redukovala som ju asi 10 min., treba stále miešať, lebo sa chce ísť pozrieť na sporák :-). Špargľu som očistila tak, že som odlomila spodné konce, odlomí sa to samo presne tam, kde treba. Keď bolo smotany už menej, dala som do nej pokrájanú mozerellu a korenie a miešala som, kým sa syr neroztopil
-
2
Špargľu som dala do vriacej vody so soľou a štipkou cukru variť na 7 min., aby hlavičky trčali von. Do omáčky som dala soľ, mackový cesnak a kúsok masla a odstavila som ju, dochutila som citr. šťavou
-
3
Medzi tým sa upeikli zemiaky v rúre. Na tanier som dala zemiaky, špargľu a preliala som omáčkou.
-
4
Druhý jarný pozdrav :-)
super recept.
@kapusta2015 :-)))
@radost bielu som videla v metre, tuto som kupila v Lidli
@tiginko dostala som velku kopu, tak trebalo vyuzit, aj maslo som robila aj pesto
@klukodvody nemam lany, len par cibuliek, dostala som ho, navarene nemam, cestoviny sa zjedli v piatok, spargla v sobotu a cina v nedelu a je vymalovane
@havino v Lidli kukaj
omacka urcite aj ku zemiakom by sa dala strovit :-)