Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Foto: chutimi
Výsledok nedeľného experimentovania
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kožu na prsiach narežte do mriežky.
- 2
Mäso vložte do marinády, ktorú si pripravíte zmiešaním šťavy z jedného pomaranča, medu, soli a čierneho korenia. Môžete tiež pridať niekoľko vetvičiek tymiánu. Nechajte marinovať aspoň hodinu, ideálne dlhšie.
- 3
Vložte prsia na panvicu s olejom kožou nadol a nechajte kožu pomaly pripiecť a tuk pod ňou trochu vytopiť. Na panvicu položte niekoľko vetvičiek tymiánu ako výstelku a na ňu položte prsia kožou nahor a nechajte dorobiť aj z druhej strany niekoľko minút (vďaka "podložiu" sa mäso nepripáli). Dávajte pozor, aby ste mäso nerobili príliž dlho a nevysušili, musí byť stále mäkké a šťavnaté. Keď je hotové, nechajte ho odpočinúť aby sa šťavy vstrebali.
- 4
Pripravte si šalát zmiešaním čerstvého špenátu, pomarančovej dužiny a kozieho syra. Zastreknite olivovým olejom, balsamicom a jemne okoreňte čerstvo namletým čiernym korením. (Na šalát sa hodí najviac čerstvý kozí syr, na fotke sú kúsky plesňového)
- 5
Kačacie prsia nakrájajte na plátky a podávajte spolu so šalátom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prehliadla som, prepáč, poviem úprimne, že som sa aj čudovala, lebo na titulnej fotke to vidím správne upečené kačacie prsia a preto mi čas nezodpovedal :-)
časom si ho určite všimneš aj ty sám :-)