Medovkový sirup

babkamtBabkamt, recept pridal: 15. apríla 2011 15:02Ďalšie jeho recepty

prvý krát som robila vlani v lete tento medovkový sirup,v horúcich dńoch tento sirup so studenou minerálkou bol osviežujúci a chutný

Suroviny

25
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

umyté listy medovky nasekaj, z vody,cukru a z polovice tyčinky škorice priprav sirup,kedˇzačne vrieť,odstav,zamiešaj a pridaj nasekanú medovku,nechaj 20 min. vylúhovať potom scedˇ, a pridaj šťavu z 2 citrónov,naplň do fliaš sirup sa riedi v pomere 1 : 4 ,ak máš rada kyslejšie,pridaj ešte citrónovú šťavu,dobrú chuť,dala by som si ,no môj manžel už všetko vypil ,v lete si šťavy urobím viac ako minulý rok



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tedko, 15. apríla 2011 o 18:22
    Aj ja som robila len s cukrom,ale to nočné močenie stálo za to.


  • marianne69, 15. apríla 2011 o 19:12
    .....nepoznam s medovkou....(KK)urcite urobim,ja taketo letkvary rada:-)))


  • alenka0901, 15. apríla 2011 o 20:09
    Medovka už rastie, určite skúsim. Ukladám do KK.


  • pacik, 15. apríla 2011 o 21:41
    Nepoznám, ale určite urobím, mám jej na záhrade dosť, ukladam do KK


  • kuchticka, 16. apríla 2011 o 05:36
    Medovka citronova mi rastie vsade, az som z toho nestastna. Ked vietor roznesie semienka po celej zahrade, vsetko vyrastie, tak sa jej nemozem zbavit. Susim ju na caje a mam kazdy rok nasusene do 4 velkych poharov od uhoriek - asi 8l. Varim caj a miesam s roznymi bylinkami. Pijem kazdy vecer 2 pohare. Sirup bych rada spravila keby sa nekazil bez cukru. Cukor pit nepotrebujem. Ma niekto taky recept, aby ten sirup vydrzal bez cukru?


  • nadia56, 16. apríla 2011 o 17:10
    kuchticka, pokus sa medovkove listky odstavit na odstavovaci , ktory sa pouziva na ribezle, stavu nalej do nadobky na robenie ladu a zmraz a mas cerstvu stavu bez cukru na celu zimu,
    pekny den :-)


  • kuchticka, 17. apríla 2011 o 06:16
    @nadia56 , vdaka za radu. Len musim kupit odstavovac.


  • garanco, 17. apríla 2011 o 19:36
    Výborný recept, určite urobím!


  • mamko176, 23. apríla 2011 o 12:02
    to som strašne rada, že je tu niečo na využitie medovky , mám ju v skleníku a už neviem, čo s ňou


  • pivonka, 28. apríla 2011 o 14:27
    Tiež mám medovku na záhradke. Sirupy mám rada len domáce a z medovky môže byť vynikajúci. Ukladám.


  • diabambulka, 28. apríla 2011 o 21:37
    vyzerá to výborne, medovku obľubujem a tak ak sa babke na záhradke urodí rada vyskúšam :-))) recept uložený , ďakujem .-)))


  • garanco, 15. mája 2011 o 17:25
    Sirup chutil výborne, keď ho bolo už iba trochu, naliali sme ho do fľaše jemne perlivej minerálky, voda mala výbornú príchuť a nebola až taká sladká (- veď do pohára si každý nalial sirupu hodne). Vďaka za recept!


  • lucylee, 25. mája 2011 o 14:35
    ukladám


  • juditkaaaa, 6. mája 2012 o 22:20
    urobim meovka to je moje


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:55
    @juditkaaaa čochvíľa ju budem robiť. @nadia56 spravím si podľa teba. Odšťavím a dám do mrazničky. Výborný nápad.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist