Medovkový sirup

babkamtBabkamt, recept pridal: 15. apríla 2011 15:02Ďalšie jeho recepty

prvý krát som robila vlani v lete tento medovkový sirup,v horúcich dńoch tento sirup so studenou minerálkou bol osviežujúci a chutný

Suroviny

25
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

umyté listy medovky nasekaj, z vody,cukru a z polovice tyčinky škorice priprav sirup,kedˇzačne vrieť,odstav,zamiešaj a pridaj nasekanú medovku,nechaj 20 min. vylúhovať potom scedˇ, a pridaj šťavu z 2 citrónov,naplň do fliaš sirup sa riedi v pomere 1 : 4 ,ak máš rada kyslejšie,pridaj ešte citrónovú šťavu,dobrú chuť,dala by som si ,no môj manžel už všetko vypil ,v lete si šťavy urobím viac ako minulý rok



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • tedko, 15. apríla 2011 o 18:22
    Aj ja som robila len s cukrom,ale to nočné močenie stálo za to.


  • marianne69, 15. apríla 2011 o 19:12
    .....nepoznam s medovkou....(KK)urcite urobim,ja taketo letkvary rada:-)))


  • alenka0901, 15. apríla 2011 o 20:09
    Medovka už rastie, určite skúsim. Ukladám do KK.


  • pacik, 15. apríla 2011 o 21:41
    Nepoznám, ale určite urobím, mám jej na záhrade dosť, ukladam do KK


  • kuchticka, 16. apríla 2011 o 05:36
    Medovka citronova mi rastie vsade, az som z toho nestastna. Ked vietor roznesie semienka po celej zahrade, vsetko vyrastie, tak sa jej nemozem zbavit. Susim ju na caje a mam kazdy rok nasusene do 4 velkych poharov od uhoriek - asi 8l. Varim caj a miesam s roznymi bylinkami. Pijem kazdy vecer 2 pohare. Sirup bych rada spravila keby sa nekazil bez cukru. Cukor pit nepotrebujem. Ma niekto taky recept, aby ten sirup vydrzal bez cukru?


  • nadia56, 16. apríla 2011 o 17:10
    kuchticka, pokus sa medovkove listky odstavit na odstavovaci , ktory sa pouziva na ribezle, stavu nalej do nadobky na robenie ladu a zmraz a mas cerstvu stavu bez cukru na celu zimu,
    pekny den :-)


  • kuchticka, 17. apríla 2011 o 06:16
    @nadia56 , vdaka za radu. Len musim kupit odstavovac.


  • garanco, 17. apríla 2011 o 19:36
    Výborný recept, určite urobím!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • mamko176, 23. apríla 2011 o 12:02
    to som strašne rada, že je tu niečo na využitie medovky , mám ju v skleníku a už neviem, čo s ňou


  • pivonka, 28. apríla 2011 o 14:27
    Tiež mám medovku na záhradke. Sirupy mám rada len domáce a z medovky môže byť vynikajúci. Ukladám.


  • diabambulka, 28. apríla 2011 o 21:37
    vyzerá to výborne, medovku obľubujem a tak ak sa babke na záhradke urodí rada vyskúšam :-))) recept uložený , ďakujem .-)))


  • garanco, 15. mája 2011 o 17:25
    Sirup chutil výborne, keď ho bolo už iba trochu, naliali sme ho do fľaše jemne perlivej minerálky, voda mala výbornú príchuť a nebola až taká sladká (- veď do pohára si každý nalial sirupu hodne). Vďaka za recept!


  • lucylee, 25. mája 2011 o 14:35
    ukladám


  • juditkaaaa, 6. mája 2012 o 22:20
    urobim meovka to je moje


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:55
    @juditkaaaa čochvíľa ju budem robiť. @nadia56 spravím si podľa teba. Odšťavím a dám do mrazničky. Výborný nápad.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist