Medová torta

veve - fotkaveve, 3. marca 2013
Medová torta
Foto: veve

Toto je jednoduchšia, ale rovnako dobrá verzia obľúbeného koláčika Marlenka. Ja som ju urobila s klasickým karamelovým krémom a pár kvapkami kávy. Musím ale Zobraziť celý popisToto je jednoduchšia, ale rovnako dobrá verzia obľúbeného koláčika Marlenka. Ja som ju urobila s klasickým karamelovým krémom a pár kvapkami kávy. Musím ale upozorniť, že jej je riadny kusisko, takže pozvite návštevu :-)

15
porcií
60 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Pláty:
400 g
300 g
3 ks
3 PL
250 g
Plnka:
1 bal.
200 g
1 balíček
500 ml
100 ml
Posýpka:
1 ks
 posekané
50 g




Postup

  1. 1

    Do veľkej misy si navážime múku a cukor, pridáme 1ČL sódy bikarbóny, vajcia a med. Rozpustíme si maslo, prilejeme k ostatným surovinám a chvíľku premiešame mixérom. Na 6 kúskov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu (ja som použila formu s priemerom 26 cm) a stierkou rovnomerne natrieme cesto na papier. Mne vyšlo na 6 plátov.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 180°C a každý plát pečieme tak 5 minút. Ja som ich piekla striedavo na dvoch plechoch. Necháme vychladnúť a odstránime papier.

  3. 3

    Na plnku si uvaríme Zlatý klas v 500 ml mlieka podľa návodu a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s karamelovým Salkom a pridáme hotový puding. Premixujeme do hladkého krému.

  4. 4

    Tortu poskladáme z 5 kusov upečených plátov - každý najprv pokvapkáme uvarenou kávou a zlepíme plnkou. Plnku si necháme aj na potretie celej torty z vonka. Rozdrobíme šiesty plát, zmiešame s nasekanými orechmi a touto zmesou obsypeme. Nakoniec rozpustíme kúštik čokolády a pofŕkame ňou hotovú tortu.

Diskusia k receptu

mimka946
to cesto je take huste ze ostane na papieri a nestečie? či v tortovej forme s papierom na pečenie?
veve
Je hustejsie, vôbec nesteká. Stačí nakreslit kruh na papier, naniesť a upiecť na plechu.
violeta
mas ju krasnu, ulozila som si ju do KK aj tvoje 2 cheesecakes :-D
mariaklara
Vyzerá krásne, určite tak aj chutí, ukladám si ju, kde mám len a len marlenky...
cesminaz
Tortu mas krasnu,vyzera nadherne a fakt velmi lakavo ;-) urcite vyskusam,ukladam kk,dakujem :-D
janger
Ta je teda krasna! To sa mi bude teraz iste aj snivat, tak by som si dala kusok :-).
martamm
Veve, suprová, určite si ňou uctím svojich drahých :)
veve
@cesminaz Ďakujem, mužovi sa to celkom pekne podarilo odfotiť. A isto vyskúšaj, bola naozaj moc dobrá.
@martamm Isto sa potešia ;-)
wevewe
Veru, pekna je. Zaujimalo by ma, ci ta kava je tam nevyhnutna. Bolo by to bez nej prilis suche? Alebo cim inym by sa to dalo nahradit?
veve
@ula2 Už som doplnila, jedna čajová lyžička.
@wevewe Káva vôbec nie je nevyhnutna, niekto ju ani nedáva. Už samotné medové pláty sú makkučké, kľudne ju môžeš vynechať.
tatranka007
Urcite vyskusam, obrazok je krasny. Recept som si ulozila a na velku noc upeciem. Dakujem.
medovnicek
perfektná medová torta, ešte som nikdy ani Marlenku neskúšala, ale táto tvoja sa mi tak páči, že pri nejakej príležitosti ju vyskúšam
violeta
vyberam z KK, idem vyskusat pre priatela na narodky, dufam, ze sa mi podari :-D vysledok napisem :-D
janickalv
Chcem sa spýtať či to karamelové Salko/ nepoznám ho/treba tiež variť 2 hodiny a potom vymiešať s ostatnými surovinami. Ďakujem
veve
@janickalv Nie, nie, karamelové salko už variť netreba. Iba vyklopíš z plechovky a zmiešaš s pudingom. Je to super vecička, ja ho rada používam práve preto, že odpadáva to dlhé varenie.
ursula4
ten hnedý cukor je práškový alebo kryštálový?
stacy77777
tvoja torta sa mi veľmi veľmi páči,akosi som recept prehliadla,ukladám si
jankamarek
torta je neskutočná! ja som nedala kávu ale rum a bola voňavááááá...
veve
@ivka6661 , @jankamarek Som rada, že sa vám torta vydarila a hlavne, že chutila! Je to aj môj obľúbený recept, lebo nie je taký prácny ako pravá marlenka.
janikbj
práve som dokončila :) upiekla som 3 obdlžníkové pláty, (na posypanie som nechala len odrezky z krajov a aj tak mi zvýšili) takže bude "rozlohou" väčšia,. no aspoň sa nakrája viac kúskov, lebo záujemcov ochutnávačov je nemálo :D už teraz nepochybujem, že bude parádna. pláty sú výborné, plnka tiež, teším sa keď postojí a ochutnáme :) ďakujem za parádny recept, určite ho ešte budem robiť. prajem krásne požehnané sviatky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia