Cestoviny s tuniakom

Mediteránska rapsódia

Autor receptu: podravka

Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. V panvici zohrejeme olivový olej a opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pasírované paradajky .
  2. Keď sa paradajky zvaria, pridáme cukor avegeta - Stredomorie . Zalejeme vínom a necháme variť na miernom ohni.
  3. Pridáme scedené tuniaky, olivy a kapary a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  4. Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme.
  5. Špagety zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme nastrúhaným ovčím syrom, ozdobíme lístkami bazalky a podávame.