Mayovica

Autor receptu: jody

Nie, nejde o Karla Maya, ani o Mayov, ale o Mayonese, čiže majonézu. Lebo som sa konečne odhodlala vyskúšať jeden z mnohých sem pridaných receptov na mäso pečené v majonéze... no a takto to dopadlo... :-) A keďže som nestíhala fotiť postup, zato mám viacero fotiek hotového jedla, vyberte si, ktorá sa Vám najviac páči. :-)))

15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bála som sa, že to bude na môj vkus priveľmi mastné a tak som si načistila skoro toľko cibule ako mäsa a nakrájala ju na drobno. Z mäsa nakrájame rezne, nevyklepávame. A kopec cesnaku nakrájame na plátky.
  2. Do plechu dáme naspodok trošku oleja, ak sa bojíme, že sa nám prichytí cibuľa. Zasypeme polovicou cibule. Na ňu poukladáme rezne. Natrieme ich majonézou, posypeme cesnakom a zvyškom cibule. Šupneme do trúby. Pridala som aj trocha vody. Piekla som to cca hodinu prikryté a ešte pol hodinu odokryté, ale závisí od mäsa a trúby. 10 minút pred koncom posypeme postrúhaným syrom a necháme poriadne zapiecť.
  3. Podávame s Hôrnou kašou a pýtalo si to niečo kyslé, tak sme mali čalamádu. Skúste. :-) Prajem dobrú chuť.