Mayovica
Autor receptu: jody
Nie, nejde o Karla Maya, ani o Mayov, ale o Mayonese, čiže majonézu. Lebo som sa
konečne odhodlala vyskúšať jeden z mnohých sem pridaných receptov na mäso pečené
v majonéze... no a takto to dopadlo... :-)
A keďže som nestíhala fotiť postup, zato mám viacero fotiek hotového jedla, vyberte si,
ktorá sa Vám najviac páči. :-)))
15 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Bála som sa, že to bude na môj vkus priveľmi mastné a tak som si načistila skoro toľko cibule ako mäsa a nakrájala ju na drobno. Z mäsa nakrájame rezne, nevyklepávame. A kopec cesnaku nakrájame na plátky.
- Do plechu dáme naspodok trošku oleja, ak sa bojíme, že sa nám prichytí cibuľa. Zasypeme polovicou cibule. Na ňu poukladáme rezne. Natrieme ich majonézou, posypeme cesnakom a zvyškom cibule. Šupneme do trúby. Pridala som aj trocha vody. Piekla som to cca hodinu prikryté a ešte pol hodinu odokryté, ale závisí od mäsa a trúby. 10 minút pred koncom posypeme postrúhaným syrom a necháme poriadne zapiecť.
- Podávame s Hôrnou kašou a pýtalo si to niečo kyslé, tak sme mali čalamádu. Skúste. :-) Prajem dobrú chuť.