Foto: kapucinka
Na záhrade máme veľa mäty a všetci obľubujeme zmrzlinu. Toto je vylepšený recept na mätovú zmrzlinu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mätu pokrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zasypeme polovičkou cukru (50 g) a zalejeme vodou, aby zakryla kúsky mäty. Povaríme na miernom ohni, kým sa voda jemne nezafarbí a nezhustne. Vychladnuté precedíme.
-
2
Mlieko zmiešame so zvyšným cukrom a vanilkovým alebo škoricovým cukrom - podľa chuti pridáme aj množstvo. Čokoládu na varenie posekáme na drobné kúsky.
-
3
Vyšľaháme smotanu a primiešame čokoládu, mätový sirup a zmes mlieka a cukru. Dáme stuhnúť do mrazničky na 5-6 hodín. Zmes má objem trochu menej, než liter.
-
4
Podávame ozdobené kesíkami (je to výborné) alebo aj orieškami a lístkom mäty. Dobrú chuť! :)
Ďakujem :)
Chcela som ten recept trochu oživiť, tak som tam pridala aj ilustrácie, pretože postup som nenafotila :) páči sa mi, že do toho nemusia ísť vajcia
Asi bude naozaj lepšie pridať viac mäty - sirupu z nej, aby ju bolo cítiť. Skúšala som aj medovku a bolo to výborné v kombinácii aj s mätou. :) ale ďakujem za radu :)