Matcha mandľový rez

empedokles - bez fotkyempedokles, 19. augusta 2012
6-8
porcií

Suroviny

2 celé
1/2 pohar
1/2 pohar
1 1/2 KL
1/2 pohar
2
1/8 KL
2 KL
Krem:
1 pohar
4 PL
Poleva:
1/2 pohar
1/4 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    2 cele vajcia, mlety cukor a mandlovu muku vymiesame najlepsie rucnym mixerom. Pridame Matcha prasok a premiesame kym nebude cesto zelene.

  2. 2

    Vyslahame 2 bielka kym nezacnu penit. Pridame cream of tartar a slahame. Na konci pridame kryst. cukor a doslahame. Preosiatu muku dame do zmesy zo zeleneho caju a pomaly zamiesame aj vyslahane bielky. Cesto rozotreme na vopred vymasteny peciaci papier a pecieme 5-8 min. Po upeceni cesto vyberieme z formy a nechame vychladnut.

  3. 3

    Po vychladnuti cesto rozrezeme na 4 casti. Smotanu na slahanie vyslahame s kryst. cukrom. Nastruhala som tam trochu horkej cokolady:) Zmes natrieme na cesto a navrstvime. Odlozime do chladu na cca 1 hodinu.

  4. 4

    Bielu cokoladu a smotanu rozpustime v mikrovlnke a vmiesame Matcha prasok. Natreme na vrch a nechame este chvilu v chlade. Mozme ozdobit orieskom v jogurte, tak to je na original recepte. Rez je vynikajuci. Este musim dodat ze v original recepte sa pise iba 1/8 muky ale nejako som si to nevsimla a dala som 1/2 a vobec mu to neuskodilo:)))

Diskusia k receptu

nazarboncuk
velmi zaujímavý koláčik, už len kvôli zvedavosti ako chutí by som skúsila..
používateľ nemá avatar
hag
hag
Neviete niekto, či je aj u nás dostať mandľovú múku?
michsamant
@hag , ak by si nezhonal/a v obchode, mandlovu muku si mozes urobit aj doma. Das do mixera, pomelies a preosejes. Co zostane v sitku znova pomelies a preosejes, aby ti zostala len jemne zomleta mucka.
lusinkab
velmi zaujimavy receptik :-) @hag tusim sme sa raz o tom tu na vareche rozpravali a viacej varechacok napislao,ze ta mandlova muka sa da kupit v Lidl tak skus pozriet aj tam alebo ako radi miska :-)
evusik
už mám odložený jeden tvoj recept so zeleným čajom a tento vyzerá tiež úplne fantasticky :-)
ešte by ma zaujímal cream of tartar - viem, že tu už bola o tom diskusia, je to nejaký prášok? a aký je slovenský ekvivalent?
lusinkab
@evusik cream of tartar je v slovencine vinny kamen,pridava sa do bielkov hlavne koli tomu aby si udrzali svoju hustotu a lepsie sa s nimi vraj naraba pri peceni,tak isto ti zabranuje vytvoreniu krystalikov v cukre a ked ho pridas do zeleniny tak nestraca farbu.Ja som si ho minule tiez kupila koli jednemu receptu ale raz som namiesto toho pouzila trosku cerstvej citronovej stavy do bielkov a nic sa tym nepokazilo :-)
medovnicek
pre mňa netypický zákusok, ale to nemení nič na tom, že vyzerá skvelo a určite tá chuť je veľmi zaujímavá
evusik
@lusinkab ďakujem za rýchlu odpoveď, mne sa čosi marilo, už sa to tu spomínalo ale nechcelo sa mi to hľadať :-) musím si to zapísať :-)
evanaaa
Mňa by skôr zaujímal ten matcha-čajový prášok, lebo ten je základom toho receptu a iste sa nedá len tak nahradiť. Viem, aj o ňom sa tu písalo raz,a le ako si vyhľadať........
pejas
Matcha sa dá kúpiť v každej dobrej čajovni :-) Mimochodom, ide o prvotriedny obradný japonský zelený čaj, ktorý má všestranné využite a je aj veľmi zdravý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia