Mäsové závitky s dusenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Kapustu ako prílohu máme veľmi radi. Tá čo máme naloženú v súdku ešte nie je vykvasená, tak som k obedu spravila z čerstvej kapusty....

Postup

  1. bravčové mäso, ja som použila karé ale môže byť aj iné, nakrájame, naklepeme, okraje narežeme aby sa nám mäso nekrútilo, osolíme, okoreníme a do stredu položíme mrkvu a klobásu...
  2. mäso zavinieme a zaviažeme, alebo zopneme špáradlom
  3. z prudka opečieme na horúcom oleji a prikryté dusíme do mäkka. Ak treba podlejeme trochou horúcej vody.
  4. Keď je mäso mäkké vyberieme ho, zbavíme nitiek a odložíme do tepla. Do výpeku prilejeme trochu vody a krátko povaríme.
  5. V kastróli si speníme cibuľku, keď je už sklovitá prisypeme za lyžicu cukru a krátko popražíme....
  6. pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, za lyžičku kmínu, premiešame a krátko popražíme.
  7. Podlejeme výpekom z mäsa a dusíme. My máme kapustu radšej mierne chrumkavú, nie rozvarenú preto ju ani nedusím príliš dlho. Na záver dochutíme octom, cukrom prípadne soľou.
  8. Mäsové závitky podávame s dusenou kapustou a varenými zemiakmi.