Mäsové guľky s pečeným baklažánom a paprikou zapečené v rúre fotorecept
Foto: eldina
opäť balkánsky recept ..:) receptov z baklažánu nie je nikdy dosť
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
potrebujeme:
-
2
asi pol hodinu predtým,ako sa chystáme variť,dáme na plech papier na pečenie,kde dáme piecť papriky a baklažán/ten popicháme na pár miestach vidličkou/.. pečieme nasucho na cca 200 -230 stupňoch,cca pol h.. /ja ich tam mám viac,lebo som robila aj šalát,nech vás to nemýli/
-
3
po pol hodine vyzerajú takto
-
4
prikryjeme dvomi utierkami,na 10 minút,zaparia sa a ľahko sa ošúpu.
-
5
po 10 minútach sú takéto:
-
6
nakrájame na kúsky/ošúpané/ papriky a/ošúpaný/ baklažán
-
7
do mletého mäsa si pridáme vajce,soľ,vegetu,korenie,cesnak,cibuľu/nemusí byť/,a pokrájané papriky a baklažán,zmiešame../a čokoľvek podľa chuti chcete,čo sa týka korenín/
-
8
do misky si dáme hladkú múku a z mäsa tvarujeme guľky,ktoré obaľujeme v múke/ruky si naolejujte,lepšie sa pracuje s masou/... mne vyšlo 29 kúskov
-
9
paradajky z konzervy si rozmixujeme a zmiešame do uvareného bujonu/ 400ml/
-
10
do jénskeho skla si dáme trochu oleja,uložíme guľky,a zalejeme paradajkovou masou/trochu som ju pricukrila,aj ked v origináli nie je cukor/.. prikryté pečieme
-
11
a dáme piecť,na 200 stupňov cca 45 minút,potom odkryjeme,zalejeme smotanou na varenie a pečieme ešte asi pol hodinu odkryté... mäso sa nám zahustí/smotanou a múkou na guľkách/
-
12
po upečení.... ja som podávala s tarhoňou..ale fajn je aj s cestovinami ------------- inšpiráciu som našla tu,kde bol l v ten deň "recept dňa" http://www.coolinarika.com/recept/cuftice-iz-rerne/
/som rada,že aj tak chutilo/
prepáč..:)