Mäsové guľky

Mäsové guľky s kyslou kapustou

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý obed či večera pre tých, ktorí milujú kyslú kapustu.

20 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme pokrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s očistenou cibuľou. Pomletú zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme vajíčka a dobre premiešame.
  2. Kyslú kapustu dáme do ohňovzdornej misy. Z mäsa pomocou dvoch lyžíc tvoríme mäsové guľky, ktoré rozložíme do kapusty tak, aby sa guľky nedotýkali. Trochou kapusty zakryjeme mäsové guľky aj zvrchu. Poprášime mletou červenou paprikou.
  3. Dusíme asi 45-50 minút, občas podlejeme vlažnou vodou. Podávame so zemiakovým pyré. Dobrú chuť.