Mäsové guľky
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý obed či večera
pre tých, ktorí milujú kyslú
kapustu.
20 minút príprava |
45-50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme pokrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s očistenou cibuľou. Pomletú zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme vajíčka a dobre premiešame.
- Kyslú kapustu dáme do ohňovzdornej misy. Z mäsa pomocou dvoch lyžíc tvoríme mäsové guľky, ktoré rozložíme do kapusty tak, aby sa guľky nedotýkali. Trochou kapusty zakryjeme mäsové guľky aj zvrchu. Poprášime mletou červenou paprikou.
- Dusíme asi 45-50 minút, občas podlejeme vlažnou vodou. Podávame so zemiakovým pyré. Dobrú chuť.