Mäsové guľky na pare s paradajkovou omáčkou a knedľou. fotorecept
Foto: mojack
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešam z ryžou, vegetou, korením a žĺtkami. Vmiešam vyšľahaný sneh
-
2
a robím guľky. Pri formovaní si pomôžem so strúhankou v rukách.
-
3
Guľky naukladám do sklenenej misy
-
4
a varí sa mi v pare.
-
5
Za 25 minút sú hotové.
-
6
Z masla a hladkej múky si pripravím zásmažku, ktorú zalejem vodou.
-
7
Do vody pridám rajčinový pretlak a kečup. Ak treba tak dochutím soľou, cukrom, šťavou z citróna a kúsok masla. Pridala som tam aj mrazený hrášok / požiadavka mojej slečny/ , trochu smotany ale môže byt aj mlieko.
-
8
Knedlík som urobila večer. Teraz sa nahreje v pare spolu s guľkami a preleje sa teplou omáčkou.
Diskusia k receptu