Mäsové guľky na leči
Autor receptu: sladkakatka
Rýchla a jednoduchá príprava , ak si doma zomeliete mäso, chuť bude neobyčajná a guľky
nebudú mastné , ako keď kúpite hotové mleté mäso....
6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Pomlela som si bravčové pliecko na mäsovom mlynčeku. Pridala som cibuľu nakrájanú na drobno , prelisovaný cesnak, korenie a soľ podľa chuti. Hmotu som pekne premiešala, nepridávala som ani vajce, ani strúhanku. Mäsko sa pekne spojilo s ostatnými surovinami a dalo sa pekne formovať do gulí. Mne vyšli väčšie gule 6 kusov.
Vložila som ich do zapekacej misky, podliala vodou a vložila do rúry.
Piekla som pri 180°C / cca. 45 - 50 min.
Potom som do zapekacej misky vložila LEČO z 2 pohárov, rovnomerne medzi guľky a dala zapiecť ešte na 1O minút.
- Takto nejako to vyzerá :-) Ja som nechala zapiecť na grile, guľky chytili chrumkavú vrstvu.
Kto chce , môže posypať strúhaným syrom, bylinkami.......
- Podávame len tak s chlebíkom, ja som uvarila zemiaky na masle s petržlenovou vňaťou :-)
Prajem dobrú chuť !