Mäsové guľky na leči

Autor receptu: sladkakatka

Rýchla a jednoduchá príprava , ak si doma zomeliete mäso, chuť bude neobyčajná a guľky nebudú mastné , ako keď kúpite hotové mleté mäso....

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pomlela som si bravčové pliecko na mäsovom mlynčeku. Pridala som cibuľu nakrájanú na drobno , prelisovaný cesnak, korenie a soľ podľa chuti. Hmotu som pekne premiešala, nepridávala som ani vajce, ani strúhanku. Mäsko sa pekne spojilo s ostatnými surovinami a dalo sa pekne formovať do gulí. Mne vyšli väčšie gule 6 kusov. Vložila som ich do zapekacej misky, podliala vodou a vložila do rúry. Piekla som pri 180°C / cca. 45 - 50 min. Potom som do zapekacej misky vložila LEČO z 2 pohárov, rovnomerne medzi guľky a dala zapiecť ešte na 1O minút.
  2. Takto nejako to vyzerá :-) Ja som nechala zapiecť na grile, guľky chytili chrumkavú vrstvu. Kto chce , môže posypať strúhaným syrom, bylinkami.......
  3. Podávame len tak s chlebíkom, ja som uvarila zemiaky na masle s petržlenovou vňaťou :-) Prajem dobrú chuť !