Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa fotorecept
Foto: ajuska155
Ked sa nám nechce do Ikei , musí prísť Ikea k nám :D:D:D:D
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäsko si nakoreníme a osolíme , formujeme z neho gulky ktoré obaluje v hladkej múke .
-
2
Gulky dávame na rozpálený olej a pražíme asi 10 minút
-
3
Po vypražení vazerajú takto :D
-
4
Na masle si speníme múku a prileje už vo vlažnej vode rozpustený bujon a mlieko povaríme a dochutíme sojovou omáčkou , muškátovým orieškom a varíme až kým omáčka neprevrie .
-
5
Už nám ostáva vypražiť hranolky alebo udusiť si zemiaky ,kto ako má rád a podávať s brusnicovým džemom.
-
6
Dobrú chuť!!!
Takže ešte raz veľmi pekne ďakujem a tú omáčku vyskúšam, hádam budú spokojné, lebo doma im vraj robia omáčku z prášku z Ikeii!!!!???, ale to vraj nie je ono. Rozhodne dám vedieť, ako sme dopadli, asi pozajtra, lebo keď nemám omáčku, na zajtra sme sa dohodli na inom obede.