Mäsová roláda s hríbmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,
korením, dobre zmiešame a zakryté odložíme na niekoľko hodín do chladu. Na oleji opražíme nadrobno
pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hríby, ktoré sme na 20 minút ponorili do vody a podusíme. Vajcia rozmiešame so soľou, vylejeme na hríby a urobíme praženicu.
- Na kus alobalu rozložíme vychladnutú mäsovú hmotu tak, aby sme do nej vedeli zavinúť hríbovú plnku. Pravidelne rozotrieme plnku, na ktorú naukladáme hrášok a kapiu. Roládu zvinieme do alobalu, zvitok uzavrieme potravinárskou niťou. Dáme na pomastený pekáč, podlejeme vylúhovanou vodou z hríbov a pečieme asi 30 minút.
- Pred dokončením alobal otvoríme, roládu posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
|