Mäsová roláda plnená špenátom a kuracím fášom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Keď máte kúsok mäsa a veľa stravníkov, musíte to nejako vyriešiť....
8 porcií |
50 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Špenátová plnka: na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, orestujeme a pridáme špenát, podusíme len toľko čo špenát zavädne. pridáme syr, prípadne trocha smotany, osolíme a okoreníme.... necháme vychladnúť
- Kuracia fáš: šunku, zelenú a červenú papriku si nakrájame na kocky, pridáme veľa zelených byliniek...
- kuracie mäso, vajíčka a asi 150ml sľahačky rozkutrujeme, ak je zmes moc hustá pridáme zbytok smotany...
- pridáme červenú mletú papriku a všetko ostatné, osolíme, okoreníme.... mäso - ja som použila bravčové karé narežeme a roztiahneme na plát, zľahka ho naklepeme, osolíme a okoreníme...
- vhodnú zapekaciu nádobu, ja som použila chlebovú formu, vystelieme mäsom a do stredu dáme špenátovú plnku, vytiahneme ju po bokoch čo najviac nahor
- potom dáme kuraciu fáš, ale len po troche, zároveň pridávame bočnice zo špenátu.. celé to uzavrieme vrstvou špenátu
- a preložíme mäsom... zakryjeme alobalom, postavíme na plech a dáme piecť na 180°C asi na 80 minút
- keď je mäso upečené, vyklopíme ho z formy, obložíme slaninkou a dáme zapiecť
- podávame teplé so zemiakmi, alebo studené s chlebom a zeleninou
- ja som ešte s kuracej fáše robila takéto miniatúrne terinky