Mäsová roláda plnená špenátom a kuracím fášom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Keď máte kúsok mäsa a veľa stravníkov, musíte to nejako vyriešiť....

8
porcií
50 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Špenátová plnka: na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, orestujeme a pridáme špenát, podusíme len toľko čo špenát zavädne. pridáme syr, prípadne trocha smotany, osolíme a okoreníme.... necháme vychladnúť
  2. Kuracia fáš: šunku, zelenú a červenú papriku si nakrájame na kocky, pridáme veľa zelených byliniek...
  3. kuracie mäso, vajíčka a asi 150ml sľahačky rozkutrujeme, ak je zmes moc hustá pridáme zbytok smotany...
  4. pridáme červenú mletú papriku a všetko ostatné, osolíme, okoreníme.... mäso - ja som použila bravčové karé narežeme a roztiahneme na plát, zľahka ho naklepeme, osolíme a okoreníme...
  5. vhodnú zapekaciu nádobu, ja som použila chlebovú formu, vystelieme mäsom a do stredu dáme špenátovú plnku, vytiahneme ju po bokoch čo najviac nahor
  6. potom dáme kuraciu fáš, ale len po troche, zároveň pridávame bočnice zo špenátu.. celé to uzavrieme vrstvou špenátu
  7. a preložíme mäsom... zakryjeme alobalom, postavíme na plech a dáme piecť na 180°C asi na 80 minút
  8. keď je mäso upečené, vyklopíme ho z formy, obložíme slaninkou a dáme zapiecť
  9. podávame teplé so zemiakmi, alebo studené s chlebom a zeleninou
  10. ja som ešte s kuracej fáše robila takéto miniatúrne terinky