Kuracie prsia

Maslové kurča (Butter chicken) (fotorecept)

Autor receptu: katka512

Môj muž má dosť vycibrené zahraničné chute. Na tento recept som dostala pochvalu, že je to lepšie ako z indického bistra.* Samozrejme vítam vaše ďalšie zdokonaľovačky v komentároch :).

Suroviny

Postup

  1. Na to, že ideme "variť Indiu", potrebujeme pomerne jednoduché tradičné suroviny. Korenie garam masala a rímska rasca, ktoré tvoria základ chute kúpite v indických, ale aj v ázijských potravinách, prípadne v Tescu a v Kraji. Zvyšok budete mať určite aj doma :)
  2. Nakrájame si kuracie prsia na 2-3 cm kocky.
  3. Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame celý biely jogurt 375 g, 3 pl citrónovej šťavy, 1 čl soli, 1 čl najemno nasekaného cesnaku, 1 pl najemno nasekaného zázvoru a 2 čl korenia garam masala, pridáme kuracie mäso.
  4. Zmes odložte bokom (kľudne marinujte aj do ďalšieho dňa).
  5. Pripravíme si zmes na omáčku. V miske zmiešame smotanu na šľahanie 250 ml, 1 čl korenia garam masala, chilli, 1 pl citrónovej šťavy, ½ čl mletej rímskej rasce a 1 čl soli.
  6. V hlbšej panvici speníme maslo (alebo ghí) a pridáme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky, ktorú opečieme do zlatova.
  7. Vlejeme pripravenú omáčku, za stáleho miešania ju privedieme do varu a prepojíme s obsahom na panvici.
  8. Pridáme paradajkový pretlak. Ja používam pri takýchto jedlách pretlak z tuby a dám si ho podľa potreby (dodá vizuálny základ). Alternatívou je celý malý pretlak.
  9. Namarinované kuracie prsia vyberieme cez sitko. Zvyšok marinády už nepoužijeme, preto ju kľudne môžete striasť do drezu.
  10. Mäso vložíme do omáčky.
  11. Na prudkom ohni (aby kura nepustilo šťavu) varíme mäso za stáleho miešania asi 10 minút. Ja používam dve varešky, aby mi neutieklo z vysokej panvice. Ak by náhodou mäso pustilo šťavu, omáčku zahustím Solamylom (rozhabarkujem v studenej vode a vlejem do zmesi). Pozor, aby mäso neuschlo - radšej menej ako viac :).
  12. Servírujeme s ryžou (prípadne s naan chlebom a dáme tomu bodku z čerstvého koriandra).