Kuracie prsia
Maslové kura s jazmínovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Verzia butter chicken, ktorá je vhodná aj pre deti, keďže sme ubrali na koreninách tak, aby recept nestratil na chuti a zároveň,
aby chutil aj tým najmenším, ktorí ešte nie sú zvyknutí na orientálnu kuchyňu.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv namarinujte mäso. Mäso nakrájajte na menšie kocky, preložte ho do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou. Premiešajte.
- Potom pridajte jogurt, soľ a všetky koreniny. Premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať do druhého dňa.
- Druhý deň začnite tak, že predhrejete rúru na 180 stupňov.
- V panvici rozohrejte maslo a postupne sprudka na ňom orestujte mäso. Orestované mäso potom preložte do zapekacej misy a dajte do rúry piecť na 20 minút.
- Teraz pripravte omáčku. V tej istej panvici, kde ste restovali mäso, rozpustite maslo a chvíľu na ňom orestujte celú škoricu. Pridajte passatu a smotanu a cca 10 minút na miernom stupni povarte. Nakoniec pridajte garam masalu, cukor a soľ podľa chuti.
- Zároveň s omáčkou pripravte ryžu. Ryžu nasypte do hrnca, zalejte dvojnásobným množstvom vody a osoľte. Priveďte do varu a potom na strednom stupni varte cca 20 minút.
- Keď je mäso upečené, pridajte ho do omáčky a premiešajte. Podľa chuti môžete pridať cukor alebo soľ.
- Servírujte s jazmínovou ryžou.