Kuracie prsia

Maslové kura s jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Verzia butter chicken, ktorá je vhodná aj pre deti, keďže sme ubrali na koreninách tak, aby recept nestratil na chuti a zároveň, aby chutil aj tým najmenším, ktorí ešte nie sú zvyknutí na orientálnu kuchyňu.

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv namarinujte mäso. Mäso nakrájajte na menšie kocky, preložte ho do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou. Premiešajte.
  2. Potom pridajte jogurt, soľ a všetky koreniny. Premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať do druhého dňa.
  3. Druhý deň začnite tak, že predhrejete rúru na 180 stupňov.
  4. V panvici rozohrejte maslo a postupne sprudka na ňom orestujte mäso. Orestované mäso potom preložte do zapekacej misy a dajte do rúry piecť na 20 minút.
  5. Teraz pripravte omáčku. V tej istej panvici, kde ste restovali mäso, rozpustite maslo a chvíľu na ňom orestujte celú škoricu. Pridajte passatu a smotanu a cca 10 minút na miernom stupni povarte. Nakoniec pridajte garam masalu, cukor a soľ podľa chuti.
  6. Zároveň s omáčkou pripravte ryžu. Ryžu nasypte do hrnca, zalejte dvojnásobným množstvom vody a osoľte. Priveďte do varu a potom na strednom stupni varte cca 20 minút.
  7. Keď je mäso upečené, pridajte ho do omáčky a premiešajte. Podľa chuti môžete pridať cukor alebo soľ.
  8. Servírujte s jazmínovou ryžou.