Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou nielen indickej kuchyne, hojne sa pri varení využíva aj Zobraziť celý popisMaslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou nielen indickej kuchyne, hojne sa pri varení využíva aj v južnej Ázii a na Strednom východe. Priamo v Indii je najčastejšie pripravované z mlieka byvola.
príprava
Postup
-
1
Maslo dáme do hrnca varíme asi 15 až 20 minút. Priebežne odoberáme zbytočnú penu. Maslo Ghee je hotové, keď sa odparila všetka voda, na povrchu zostala len číra zlatá tekutina a na spodku tuhá zmes.
- 2
Rýchlo odstavíme z plameňa a precedíme. Skladujeme najlepšie v chladničke, kde nám vydrží takmer neobmedzene dlho.
- 3
Využitie masla Ghee v kuchyni: Používa sa namiesto masla pri varení alebo pečení, ale aj vyprážaní. Je vhodnejšie ale najmä zdravšie ako klasické maslo aj preto, že podporuje trávenie a aktivuje metabolizmus organizmu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu