Mäskové slimáky s polentovými knedlíčkami fotorecept
Foto: mamaoli
Keďže žijem v krajine, kde sú slimáky pochúťkou, ale ja som ich ešte nemala odvahu ochutnať, tak sme si urobili také tie aj pre Zobraziť celý popisKeďže žijem v krajine, kde sú slimáky pochúťkou, ale ja som ich ešte nemala odvahu ochutnať, tak sme si urobili také tie aj pre mňa jedlé. Navyše som taktiež potešila dieťa hravým tvarom na tanieri :-).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks plátky |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
- strúčik |
|
|
|
Príloha-semolínové knedlíčky: | |
300 ml |
|
|
|
|
|
8 kopcovitých lyžíc |
|
zeleninová príloha: | |
|
Postup
-
1
Z oleja, smotany, papriky, karí, soli a cesnaku si pripravíme marinádu. Zmiešame všetko spolu.
-
2
Bravčové plátky si nakrájame na tenké pásiky, ktoré následne stočíme do tvaru slimáka. Netreba špáratka, pekne držia tvar aj bez nich.
-
3
Pomaly prenesieme slimáky do pripravenej marinády. Necháme postať 40 minút.
-
4
Lyžicou slimáky prenesieme na panvicu.
-
5
Osmažíme z oboch strán, podlejeme vodou a necháme ich dusiť (kým nebude mäsko mäkké).
-
6
Medzitým si dáme variť ružičkový kel vo vode s trochou soli. Zároveň si dáme zovrieť vodu, do ktorej pridáme 3 kvapky oleja, trochu soli a samozrejme semolínu a chvíľu povaríme. RADA: Pri pridávaní semolíny je lepšie si hrniec s vodou odstaviť z horúcej platne a postupne za stáleho miešania pridávať semolínu. Neurobia sa tak hrčky. Potom opäť varíme. Miešame rýchlo, aby nám neprihorela. Hustú zmes nalejeme do pekáča (vanička v mojom prípade) a necháme trochu vychladnúť. Semolína naberie tvar. Vyklopíme a krájame.
-
7
Dobrú chuť!
www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/co-je-semolina.html...