Marinovaný baklažán (fotorecept)

Autor receptu: lusinkab

Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík a keďže tak či tak som mala v chladničke baklažán ktorý trebalo použiť tak tu je sľúbený recept. Takto pripravený sa hodí na letnú grilovačku,len tak na zobkanie pre návštevu alebo kľudne poukladať na svoju obľúbenú pizzu. V uzavretej nádobe vydrží aj dva týždne ale u nás takto dlho nikdy nevydržal.

Suroviny

Postup

  1. Najpr si pripravíme všetky potrebné suroviny a dáme poriadne rozohriať panvicu,žiaden olej len na sucho ako keď robíme zemiakové lokše ......
  2. ..... baklažán nakrájame na tenké plátky. Ak máte väčší kľudne rozrežte na polovicu ako to bolo aj v mojom prípade ......
  3. .... a postupne opekáme z oboch strán až kým nespotrebujeme všetok baklažán ....
  4. .... ja to ukladám na tanier a keď trošku vychladne dávam rovno do plastovej nádoby. Keď už ich mám všetky hotové nasekáme si cesnak,chilli a na kolieska nakrájame citrón ....
  5. .... ku baklažánu pridáme cesnak,chilli, natrhané mätové lístky, soľ a olivový olej len toľko aby bol na každom kúsku. Poriadne premiešame a pridáme nakrájaný citrón,opäť premiešame,uzavrieme a dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky aby sa nám všetky suroviny pekne spojili ale najlepšie je to na druhý deň......
  6. .... no a tu už je hotový, možno sa niektorým zíjde aj pri letných grilovačkách.