Marinovaný baklažán (fotorecept)
Autor receptu: lusinkab
Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento
trošku odlišný receptík a keďže tak či tak som mala v chladničke baklažán ktorý trebalo
použiť tak tu je sľúbený recept. Takto pripravený sa hodí na letnú grilovačku,len tak na
zobkanie pre návštevu alebo kľudne poukladať na svoju obľúbenú pizzu. V uzavretej
nádobe vydrží aj dva týždne ale u nás takto dlho nikdy nevydržal.
Postup
- Najpr si pripravíme všetky potrebné suroviny a dáme poriadne rozohriať panvicu,žiaden olej len na sucho ako keď robíme zemiakové lokše ......
- ..... baklažán nakrájame na tenké plátky. Ak máte väčší kľudne rozrežte na polovicu ako to bolo aj v mojom prípade ......
- .... a postupne opekáme z oboch strán až kým nespotrebujeme všetok baklažán ....
- .... ja to ukladám na tanier a keď trošku vychladne dávam rovno do plastovej nádoby. Keď už ich mám všetky hotové nasekáme si cesnak,chilli a na kolieska nakrájame citrón ....
- .... ku baklažánu pridáme cesnak,chilli, natrhané mätové lístky, soľ a olivový olej len toľko aby bol na každom kúsku. Poriadne premiešame a pridáme nakrájaný citrón,opäť premiešame,uzavrieme a dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky aby sa nám všetky suroviny pekne spojili ale najlepšie je to na druhý deň......
- .... no a tu už je hotový, možno sa niektorým zíjde aj pri letných grilovačkách.