Marinované kuracie stehienka

Autor receptu: katka82

Tento recept sme vymysleli v jedno sobotné popoludnie s manželom,pri filozofovani,čo uvariť v nedeľu na obed a dospeli sme k tomuto!:-)

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 180°C °C

Postup

  1. Celé kuracie stehná prerežeme na polovice,očistíme,posolíme a dáme bokom.
  2. Pripravíme marinádu z kečupu,horčice,worcestrovej a sojovej omačky,pridáme kari a med a podľa chuti chilli omáčku,čierne korenie,rascu a vegetu.Všetko zmiešame,prípadne dochutíme a nasypeme pokrájanú cibuľu. Do marinády vložíme stehienka,prikrijeme a dáme na noc do chladničky.
  3. Ráno vytrieme pekáč olejom,k stehienkam prisypeme slaninu pokrájanú na kúsky a celú zmes dáme na pekáč,ktorý prykryjeme alobalom a cca 40 min. pečieme pri teplaote 180°C,potom odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Ak stehienka pustia veľa šťavy,možme ju odobrať,aby sa stehná piekli,nie varili.Výpek možme potom použiť na poliatie prílohy,najvhodnejšou je zemiaková kaša. Dobrú chuť!