Marinované calamari (Squid-Chobotnica)

honestka - fotkahonestka, 12. apríla 2010
Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
Foto: honestka

KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba Zobraziť celý popisKALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba pozriet o com som dovtedy iba pocula, ze mozeme papat z morskych "čudov". Tuto rybu pripravujeme velmi kratko, dlhe smazenie z nej urobi "Gumovu Strukturu". Robim ju takto marinovanu a podavam ako predjedlo, alebo spolu s cestovinami a salatom (je to vynikajuce plnohodnotne jedlo). Taktiez ju vyprazame a podavame rovnako ako predjedlo. Obidva sposoby su velmi chutne.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marinada:
5 lyžíc
4  strúčiky
½ šálky
1/2  kg
Dressing:
5 lyžíc
5 lyžíc
1 lyžíčka
1  strúčik
2  PL, nasekat




Postup

  1. 1

    V mise vymiešame citrónovou šťavu, cesnak a olivový olej. Pridame Kalamáre pokrajane na kruzky (nie velmi tenke tak 1 cm), dobre premiesame, aby sa vsetko pokrylo marinadou a odlozime do chladnicky aspon na 3 hodiny, alebo cez noc. Takto marinovane prenesieme do veľkej panvici (dobre sa to robi vo Wok), alebo vo velkom palacinkari opekame na prudkom ohni pricom ich stale musime prehadzovat. asi tak 3-4 minúty. Vieme, ze su hotove ked su oblednute troska akoby napuchnu a okraje maju opecene. Nepredlzujte cas, ked vidite, ze su 'napuchnute a beleju' treba skoncit a okamzite daz z ohna prec.

  2. 2

    Kalamáre preložime na servirovaciu misu, polejeme dressingom, posypeme petrzlenovou vniatkou a podávame takto pripravene samostatne, alebo spolu s cestovinami ako hlavne jedlo.

Diskusia k receptu

evas13
Honestka takto rozpísané sa nezdá, že ba to bola nejaká veda, len to treba robiť s láskou, ako každé jedlo a nebať sa toho čuda. Dobre hovorím?
michsamant
ja som 2 mesiace dozadu robila kari s kalamarmi a mne sa zdali hrozne gumene.myslela som,ze to bude nieco ako krevety alebo krabie masko
honestka
Miska, cely zazrak aby NEBOLI GUMOVE je v tom, ze ich robis tak akurat, ak cas prezenies nie su dobre, cize, ked vidis, ze sa zacnu akoby stahovat a beliet, miesaj, aby sa nepripalili a hned z ohna prec.
Aj ked ich vysmazas, tak treba kratko, lebo je pravda, ze byvaju "gumove"
Ked ich urobis par krat, uvidis sama, ze je to vlemi jednoduche vidiet, a su fantasticke, zahryznes a rozplynu sa v puse. Je to uplne ine ako akakolvek morska potvora- to je pravda a nie kadzy ich ma rad aj kvoli specifickej voni.

Evans- mas pravdu treba skusit...
2010
honestka,
mas pravdu calamari su asi taky isty postup ako steak cim dlhsie ich robis tym tvrdsie budu....
honestka
Miska asi ta, skus najprv omacku uvarit a ked je uz hotova, pridaj na par minut calamare- zelam uspech a Cheers!
enerrgizer
perfektné... dnes budú kalamáre podľa tvojho receptu, teším sa na tú chuť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia