Foto: honestka
KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba Zobraziť celý popisKALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba pozriet o com som dovtedy iba pocula, ze mozeme papat z morskych "čudov". Tuto rybu pripravujeme velmi kratko, dlhe smazenie z nej urobi "Gumovu Strukturu". Robim ju takto marinovanu a podavam ako predjedlo, alebo spolu s cestovinami a salatom (je to vynikajuce plnohodnotne jedlo). Taktiez ju vyprazame a podavame rovnako ako predjedlo. Obidva sposoby su velmi chutne.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Marinada: | |
5 lyžíc |
|
4 strúčiky |
|
½ šálky |
|
1/2 kg |
|
Dressing: | |
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
1 lyžíčka |
|
1 strúčik |
|
2 PL, nasekat |
|
|
|
|
Postup
-
1
V mise vymiešame citrónovou šťavu, cesnak a olivový olej. Pridame Kalamáre pokrajane na kruzky (nie velmi tenke tak 1 cm), dobre premiesame, aby sa vsetko pokrylo marinadou a odlozime do chladnicky aspon na 3 hodiny, alebo cez noc. Takto marinovane prenesieme do veľkej panvici (dobre sa to robi vo Wok), alebo vo velkom palacinkari opekame na prudkom ohni pricom ich stale musime prehadzovat. asi tak 3-4 minúty. Vieme, ze su hotove ked su oblednute troska akoby napuchnu a okraje maju opecene. Nepredlzujte cas, ked vidite, ze su 'napuchnute a beleju' treba skoncit a okamzite daz z ohna prec.
- 2
Kalamáre preložime na servirovaciu misu, polejeme dressingom, posypeme petrzlenovou vniatkou a podávame takto pripravene samostatne, alebo spolu s cestovinami ako hlavne jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ked ich vysmazas, tak treba kratko, lebo je pravda, ze byvaju "gumove"
Ked ich urobis par krat, uvidis sama, ze je to vlemi jednoduche vidiet, a su fantasticke, zahryznes a rozplynu sa v puse. Je to uplne ine ako akakolvek morska potvora- to je pravda a nie kadzy ich ma rad aj kvoli specifickej voni.
Evans- mas pravdu treba skusit...
mas pravdu calamari su asi taky isty postup ako steak cim dlhsie ich robis tym tvrdsie budu....