Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky fotorecept
Foto: tiginko
Marhuľový koláč trochu inak
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 - 10 ks |
|
Korpus: | |
3 ks |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
Tvarohová plnka: | |
300 g |
|
1 PL (alebo iný) |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Posýpka: | |
100 g |
|
1 ČL |
|
2 PL (alebo med) |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na korpus som rozmixovala stojanovým mixérom vajíčka s datľami a vychladnutým rozpusteným maslom do hladka. V prípade, že nezoženiete čerstvé datle, sušené namočte aspoň na 1/2 hodiny do vody. Rozmixovanú hmotu som vmiešala do mandľovej múky (nie zomleté mandle, to by sa mohol korpus mrviť) rozmiešanej s práškom do pečiva. Tvaroh som rozmiešala s medom, vanilkovým extraktom a škrobom. Môže sa použiť aj Zlatý klas. Na posýpku som zmiešala mandľové lupienky, mletú škoricu, javorový sirup/med a rozpustené maslo.
-
2
Hmotu na korpus som natlačila do kokosovým olejom vymastenej roztváracej okrúhlej formy o priemere cca 20 cm. Predpiekla som ho 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
-
3
Na predpečený korpus som navrstvila tvarohovú plnku a rozložila na štvrťky nakrájané marhule.
-
4
Na marhule som rozložila posýpku.
-
5
a dala dopiecť znovu na 180 °C na 20 minút. Koláč som po miernom vychladnutí opatrne vybrala z formy a nechala úplne vychladnúť.
-
6
Najlepší je na druhý deň, uležaný v chladničke.
Tvoj koláč vyzerá dobre @tiginko
vyzera fajnovo, trosicku mi pripomina ten moj mrvenickovy, ale ozaj len trosku
@danda3 u nás sa už džemy nejako nemíňajú, takže tento rok si ušetrím prácu. Ale je fakt, že ten môj mirabelkový má najväčší úspech. Teším sa, že recept nebol pridaný nadarmo. Majte sa pekne dámy a užívajte leto! :-)