Foto: morenajea
Podľa tohto receptu robím linecké už pár rokov. Sú fantastické, rozplývajú sa na jazyku.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Múku si zmiešame s cukrom a vanilkou. Pridáme žĺtko, zmäknuté maslo, citrónovú kôru z polky citróna, štipku soli a rum. Vymiesime jemné cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 1-2 hodinky do chladničky.
- 2
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3mm a vykrajujeme plné a deravé kolieska. To hlavné : deravé kolieska by mali mať čo najväčší otvor. Dáme na maslom vymazaný plech a pečieme. Treba si ustrážiť rúru, až pekne zružovejú.
- 3
Nakoniec zlepujeme marhuľovým džemom a pocukrujeme. Sú jemnučné a moc dobré. Z tejto dávky mi vždy vyjde 50-55 koliesok - už zlepených. Recept mám z knihy "Pečieme s pôžitkom"
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Viete keď robím v takej robote čo hlavne sviatky sme v robote aj na štedrý deň a keď mi vínde 3 dni pred sviatkami robiť a to robím od 8 do 20 hod. tak pečiem iba po nociach a to upečiem len s plnkami a suché kúpim v obchode.Ale teraz upečieme aj tieto krásne koláčiky ktoré nám upiekla Morenajea a deti odkazujú že si ich radi upečieme a vraj mám vám poďakovať. Tak Ďakujeme.
ako sa pozerám-to je klasické linecké cesto..1 diel cukor + 2 diely tuk + 3 diely múka..akurát na to množstvo múky by mohli ísť 2-3 žltky..podľa veľkosti vajíčok..1 sa mi zdá málo..ak sa nedá dobre spojiť-daj si lyžičku kyslej smotany alebo jogurtu-pomôže to a nič nepokazíš...