Foto: teniska
Veľmi jemné, skôr maslové keksy, s ani nie tak chuťou ako vôňou marcipánu.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Predohrievame rúru na 170°C. Počas toho spracujeme cesto zo všetkých surovín. Vanilkový cukor len tak od oka, soli vyslovene veľmi málo, menej než štipku. Cesto sa nám bude lepiť! Dáme na plech papier na pečenie. Sú dva spôsoby ako s cestom naložiť, buď ho vyvaľkáme na cca 4-5mm a vykrajujeme formmičkami, alebo si urobíme v rukách guličky a vtláčame doňho pečiatky na cesto alebo len tak roztláčame. Ja som robila s pečiatkami.
-
2
Pečieme pri 170°C cca 12 minút. Že sú hotové spoznáme podľa začínajúceho hnednúceho okraja. Príjemná vôňa a jemná chuť, bon apetit mes amis! :)
-
3
Možno z nich spraviť aj napr. polomáčané, keď roztopíte čokoládu vo vodnom kúpeli a sčasti ich ponamáčate.
Diskusia k receptu