Mandľovo citrónová torta fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 31. augusta 2011

Túto tortu som si pripravila pre seba, troška radosti som si spravila.

5-7 minút
na 220 °C

Suroviny

10 ks
170 g
1 bal.
300 g
40 g
20 g
Plnka:
8 dl
80 g
2 ks
120 g
150 g
150 g
120 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom nahrejeme na 40°C a vyšľaháme do peny.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Citrón nakrájame, posypeme práškovým cukrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, aby cukor skaramelizoval a citrón zmakol.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku opatrne zamiešame, pridáme vodu, rozdelíme cesto na dve polovice, do jednej pridáme kakao a dáme upiecť dva pláty.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na krém si uvaríme puding, vychladnutý zmiešame s maslom, rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme mandle a do druhej citrónovú šťavu.Upečené pláty prekrojíme na dve polovice. Plnku striedame raz citrónovú a raz mandľovú.Z čokolády pripravíme ozdoby.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na ozdoby som si pripravila lístky z ruže, lebo sú dostatočne pevné a ľahko sa s nimi pracuje.Na lístky som naniesla čokoládu, nechala zaschnúť a oddelila som čokoládu od listov.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú tortu som potiahla čokoládou a ozdobovala.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A toto je výsledok.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A rez torty.

    Mandľovo citrónová torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

renama
krásna tortička, určite aj chutná, si šikuľka :)
tinca
ak si ju piekla ty a aj zdobila /9-ročná?/, tak exluzív:)
letisia
Tie upečené citróny si použila iba na ozdobenie?
pivonka
Krásna torta, veruže by som si dala. Neverím, že máš len 9 rokov, to bude isto preklep.
valeri
takáto torta a 9 rokov, dajako mi to nejde dokopy .-)), krásny výtvor
sladkacokolada
Ďakujem za komentáre. Určite nemám 9 rokov, ale keď nechcete uviesť vek v profile, vyhodí vám toto:) Moju fotku by ste mohli pohľadať v diskusii od zdezda- food festival s vareškou v ruke:)
akeber
kráááásna tortička....hlavne tá povrchová úprava a zas som sa niečo nové naučila , tie lístky a čokoláda určite to vyskúšam.....ja som videla len s formy také lístky na ozdobu......ukladám :D
ancicka
Tortička je parádna.Ty sa hanbíš za svoj vek?Mne to pripáda trocha dívne,že veľa varecháčov si neuvádza ani vek a ani bydlisko.Ja si myslím,že sa nemáme za čo hanbiť a ani tajiť.Ved vždy čítam,a aj si to myslím,že sme jedna veľká rodina.
sladkacokolada
veľmi ma tešia vaše pochvalné reakcie, lebo doma mi povedali len "hmm" :) tak som si ani nebola istá, či to sem dať, alebo nie.@akaber ak budeš skúšať, vyberaj si čo najtvrdšie listy. ja som skúšala s jahodových a nedarilo sa. @tatranka som rada, že sa ti páčia aj tieto moje ozdoby
etulik
excelentná výzdoba a jednoducho pripravená, ukladám .....:-)
kata50
@sladkacokolada Dobre že si vysvetlila tých 9 rokov.... Máš úžasnú tortu, úplne netradične nadekorovanú :-))
kata50
@ancicka aj mňa sem tam zamrzí, keď vidím ako sa niektorí varecháči skrývajú za neplnoleté deti. Ale rešpektujem rozhodnutie , ostať za každú cenu v anonymite - pokiaľ sa diskutuje korektne a slušne :-))
pivonka
@sladkacokolada , nečuduj sa, keby si ma ponúkla takouto tortičkou, aj ja by som povedala iba "hmm", lebo by som mala plné ústa a nežiadalo by sa mi hovoriť, ale jesť :-).


sladkacokolada
ďakujem ste milé, dobre sa to číta, mám radosť:)
@pivonka ja by som rada ponúkla a keď som čítala tvoj komentár, napadlo ma, že keby sme si dali také veľké stretnutie a každá by musela ! priniesť to najlepšie zo svojej kuchyne, tak to už by bolo aké obžerstvo, asi by sme iba hmmmkali:) ani by som si nevedela vybrať:)))
cica2
nádherná tortička a tie lístky, paráda:) Si velmi šikovná!!!!
evanaaa
Pekná,dobrá, na pohľad nezvyčajná výzdoba. A ako to, že si ju robila len pre seba? Nemáš sa s kým podeliť, my ti pomôžeme.
A čo sa týka tých "9" rokov, tak si môžte aj ostatní všimnúť, že ten vek je pri viacerých Varecháčkach uvedený, napr. aj Cica ho má. A tiež nepochopím tú anonymitu, načo to je dobré, dokonca je niekde len " užívateľ". To by ani nemali dovoliť, niekdo si tu dušu a srdce vyleje, o sebe píše a tí druhí - čoho sa vlastne boja?........
evusik
torta krásna, tie lístočky sú super nápad na výzdobu, vyskúšam...
a kávova súprava (predpokladám, že to je výhra) vyzerá super aj kávička z nej vyzerá chutne, vidím že si zaslúžene užívaš :-)
juanita
krásna tortička, tak som si ju vybrala, že ju mojej polovičke urobím na 30tku. avšak cesto vôbec nevyrástlo. v recepte chýbala sóda bikarbóna, tak som ju ani ja nedala a výsledok bolo mini tenučké cesto. škoda receptu, prosím pridajte tam túto veľmi dôležitú ingredienciu
sladkacokolada
dievčatá ďakujem za komentáre. @evusik máš pravdu , kávová súprava je moja výhra z Varechy, kávička je z nej napenená jak šlak:)
@juanita ďakujem aj tebe , že sa ti tortička páči, je mi ľúto , že sa ti nevydarila. V recepte sú všetky suroviny, ktoré tam patria, tie ktoré tam nepatria, tam uvádzať nebudem. Na obrázku vidíš ako ti malo cesto v mixeri narást aj bez sody bikarbony, ak si cesto nevyšľahala dostatočne, alebo si urobila inú chybu, škoda. Treba asi len skúsenosti.