Malinový zákusok

mirian4 - fotkamirian4, 14. júla 2014
Malinový zákusok
Foto: mirian4

Tento zákusok je zmesou viacerých receptov a touto kombináciou mi vyšiel výborný sviatočný zákusok, ktorý je nielen veľmi osviežujúci a chutný ale aj skvelo Zobraziť celý popisTento zákusok je zmesou viacerých receptov a touto kombináciou mi vyšiel výborný sviatočný zákusok, ktorý je nielen veľmi osviežujúci a chutný ale aj skvelo vyzerá ;-)

30 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 ks
2 ks
1 šálka
1/2 šálky
1/2 šálky
1/2 ČL
3 ks
1 l
1 veľká ks
1 ks




Postup

  1. 1

    CESTO: hladkú múku, granko, vajcia, vodu, olej, vajcia, PDP, sódu bikarbónu a kryštálový cukor vyšľaháme v riedke cesto, ktoré pečieme na menšom plechu na 180°C. Ešte teplý potrieme malinovým džemom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    PLNKA: 3 vanilkové pudingy uvaríme s 1 l mlieka a cukrom podľa návodu, ešte do teplého zamiešame kyslú pochúťkovú smotanu s 1 vanilkovým cukrom.

  3. 3

    POSTUP: Na vychladnuté cesto potreté malinovým džemom, dáme 1 vrstvu plnky, posypeme husto čerstvými malinami a opäť zakryjeme plnkou, zarovnáme a vrch posypeme grankom alebo polejeme čokoládou. Dáme na noc do chladničky a potom už len DOBRÚ CHUŤ !!!

Diskusia k receptu

tinca
@mirian4 aj kombináciou viacerých rcp sa dá docieliť takýto krásny zázrak. Tečú mi slinky, malinové milujem a foto je krása.Dávam 5*:)
pivonka
Ahoj, @Mirian4 ! Páči sa mi tento tvoj zákusok a hlavne plnka. Nie je tam maslo ale nie je to ani obyčajný puding. Zatiaľ som takú plnku nerobila, tak by som rada vedela, čo myslíš pod "veľká kyslá smotana pochúťková", aký má objem. Ja kupujem klasiku v Lídli. Vopred ďakujem za odpoveď.
alena45
toto bude asi môj obľúbený koláčik, taký jednoduchý !
morenajea
odskúšané: použila som domáce granko a domáci vanilkový cukor. Škoda, že v recepte nie je konkrétne uvedené množstvo smotany tak som to musela tipovať a dala som cca. 200ml. Namiesto malín som použila nakladané višne v sirupe. Upečené cesto som pokvapkala domácou griotkou. Chutilo nám...


1x haji
anna087
Tento koláč robievam odvtedy ako tu bol pridaný.Patrí medzi naše obľúbené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia