Tento koláč pochádza od mojej nemeckej priateľky. Nie som veľmi na koláče a teda ani moja rodina sa to veľmi nenaučila, ale odkedy poznám Zobraziť celý popisTento koláč pochádza od mojej nemeckej priateľky. Nie som veľmi na koláče a teda ani moja rodina sa to veľmi nenaučila, ale odkedy poznám tento recept, mohli by sme ho jesť stále. Nemá korpus, čo mi veľmi vyhovuje. Komu raz zachutí, bude ho piecť pri každej príležitosti.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mlieko dáme v hrnci zovrieť, stiahneme z ohňa, necháme v ňom rozpustiť maslo, pridáme zmiešanú krupicu s makom a cukrom i vanilkovým cukrom, rýchlo rozmiešame, pridáme olej, mandle a hrozienka a znovu premiešame a nakoniec v tom rozmiešame vajce. Rúru zohrejeme na 180 °C, cesto vylejeme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na ½ hodiny. Necháme vychladnúť. Ak chceme mať koláč vyšší, dáme dvojnásobok surovín. Môžeme podávať so šľahačkou, kto má rád, môže dať i polevu. Nám chutí i bez polevy. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu