Makový chlebíček

bejgi - fotkabejgi, 10. januára 2011

Pre tých, ktorí majú radi jednoduchý, bez krému, makový, na raňajky, či po obede. Určite ho mnohí z vás poznáte, možno vám ho len pripomeniem...

60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

100g
125ml
60g
140g
3ks
30g pomleté
10g
90g
1/2balíčka
1ks
 , čokoládová




Postup

  1. 1

    Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh s bielkov.

  3. 3

    Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.

  4. 4

    Po vychladnutí polejeme citrónovou alebo čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

maorka
tak toto určite vyskúšam.. mám rada jednoduché koláčiky..je to niečo na spôsob biskupský chlebíček že? a ten ja môžem kedykoľvek.. mňaaam!
dorisa
Velmi pekne vyzerajúci koláčik, aj ked mak nejem :), ale je naozaj vkusný.
tinca
aj ja ukladám, super rýchly koláčik fakt na raňajky. A mám aj novú formu na srnčí chrbát, patrí sa ju skolaudovať.
bejgi
Ďakujem za komentáre, držim palce, nech Vám chutná, tak ako nám:-)
dajanca
mak v akejkoľvek podobe..... vyskúšam.... krásne naaranžované :)
ailuj82
Recepty zo života 12, str. 137. Povedala by som že je to ten istý obrázok :(
bejgi
Nedokážem pochopiť, tieto Vaše útoky na tento recept /respektíve na mňa/ 20rokov minimálne pečiem a varím, ako pre svoju rodinu, tak aj pre priateľov a známych, makový chlebíček piekla ešte moja babička/ už nie je medzi nami, bola mi príkladom/, nikde neprízvukujem, ani postupom fotiek neudávam, že výtvor na fotke je môj, pracujem 18hodin denne, som rada, že uvarím, upečiem kedy sa dá, nemám čas na fotenie, postup....mám kuchársku knižku od mojej osemnástky, v nej výstrižky, varím a pečiem recepty z nich, tak ako každý z Vás, niečo pridáte, niečo uberiete...ak čítate pozorne v úvode bolo spomenuté, že ho určite poznáte všetci, nikto tu nedal príkazom, že fotka musí byť autentická...ja nepotrebujem ocenenie ako niektoré z Vás, chcela som sa len podeliť o chutné a dobré jedlo, čo môže oceniť hociktorý z Vás.... polovicu Vašich receptov som veľmi rada využila na Vianoce a zato ďakujem Všetkým tým čo ich pridali, nikdy som nepátrala po tom, či to piekla suseda, či sestra, či niekto úplne iný......podstata je, že týmito receptami sa podelíte s inými a potešíte svoju rodinu a priateľov tak ako ja..... Ps. Recepty zo života nevlastním...tento obrázok nieje stiahnutý z internetu! Ďakujem, že to akceptujete.
redakcia
@beigi , @ailuj82 , @julica , tento recept nie je zverejnený, stiahli sme ho hneď ako nám prišlo upozornenie (linka ale samozrejme naďalej funguje), je uložený ako koncept. Hore v úvode receptu je tiež od redakcie odkaz, ktorý sme pridali hneď ako nám prišlo upozornenie. Ten obrázok treba zmazať, pri ukladaní receptu je napísané, že fotky stiahnuté z netu, alebo akékoľvek hotové fotky patria niekomu a teda nemôžu byť použité pri tomto recepte, lebo sa naň vzťahujú autorské práva. Ak budeš koláč nabudúce robiť, môžeš ho odfotiť a fotku dodatočne pridať.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia