Pre tých, ktorí majú radi jednoduchý, bez krému, makový, na raňajky, či po obede. Určite ho mnohí z vás poznáte, možno vám ho len pripomeniem...
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
- 2
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh s bielkov.
- 3
Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.
- 4
Po vychladnutí polejeme citrónovou alebo čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu