Foto: damian6
Už dlhšiu dobu som pátral po tomto francúzskom pečive a nakoniec som stvoril recept , podobný tomu, čo som videl na Youtube vo francúzštine. Zobraziť celý popisUž dlhšiu dobu som pátral po tomto francúzskom pečive a nakoniec som stvoril recept , podobný tomu, čo som videl na Youtube vo francúzštine. Po francúzsky neviem a tak som musel skúšať. Recept je odskúšaný viac krát, Vám teraz ponúkam recept na citrónovú variantu. Na fotke je škoricový variant.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Najprv si pripraviť plechy. Vymastiť Herou a vysypať hrubou múkou. Nastrúhať kôru z jedného citrónu (pomaranč) . U nás sú tieto ovocia ošetrované chemicky, preto musí byť citrón dobre umytý. Pridať celé vajcia, cukor, vanilkový cukor a vymiešať do bleda. Potom pridať zmes múky, kypriaceho prášku a soli , ktorú sme prevzdušnili metličkou. Všetko premiešať .
- 2
Ochladené roztopené maslo zmiešané s medom za tepla , pridať na trikrát do cesta. Vždy dobre zamiešať ! Celé nechať odstáť 3-4 hodiny v chladničke. Formu naplniť do ½ a piecť pri 150°C cca 7-9 minút . Môže sa použiť aj iná forma, ale tomu treba prispôsobiť dĺžku pečenia. Upečené madelénky po chvíli vylúpiť z formy a uložiť na tácku.
- 3
Na záver už len pocukrovať práškovým cukrom jemne. Prajem dobrú chuť!
- 2
Ešte dotaz: ak chcem škoricovú variantu tak namiesto citrónovej kôry treba pridať škoricu? A koľko asi? Ďakujem.
).
Škorice som dal , takú slabú kávovú lyžičku.
250g cukrum 250g múky, 150g čerstvého masla, 6 vajec, Polovica čajová lyžička jedlej sódy (alebo levure chimique =co je prášok do pečiva, najznámejší vo Francúzsku je balíček v ružovom papieri) a
1 čajovú lyžičku vanilkového cukru (alebo vanilkový extrakt).
==A tu je cela linka, aj na ine francuzske dobroty, ak budes potrebovat, poradim:
lavieinenglish.blogspot.com/2007/09/madeleines-original-recipe.html...