Dusené hovädzie mäso
Maďarský guláš
Autor receptu: olinecka
Túto dobrotu môžete uvariť pre veľkých aj malých.
6 porcií |
15 minút príprava |
80-90 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme a pokrájame na kocky. Jednu cibuľu očistíme pokrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, korenie, soľ a dusíme pod pokrievkou. Počas dusenia podlejeme vývarom alebo teplou vodou, aby mäso neprihorelo.
- Pridáme gulášové korenie, trocha mletého chilli korenia. Keďže hovädzie mäso sa varí dlhšie, občas premiešame. Asi v polovici dusenia pridáme posekané bylinky, nemusia byť, ale je lepšia chuť.
- Cibuľu očistíme, pokrájame a na oleji orestujeme do sklovita. Papriku, paradajky umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli a dusíme do zmäknutia. Zeleninovú zmes primiešame do hotového mäsa. Guláš môžeme (ale nemusíme) zahustiť tak, že ho poprášime múkou a povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou. Dobrú chuť.