Dusené hovädzie mäso

Maďarský guláš

Autor receptu: olinecka

Túto dobrotu môžete uvariť pre veľkých aj malých.

6
porcií
15 minút
príprava
80-90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme a pokrájame na kocky. Jednu cibuľu očistíme pokrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, korenie, soľ a dusíme pod pokrievkou. Počas dusenia podlejeme vývarom alebo teplou vodou, aby mäso neprihorelo.
  2. Pridáme gulášové korenie, trocha mletého chilli korenia. Keďže hovädzie mäso sa varí dlhšie, občas premiešame. Asi v polovici dusenia pridáme posekané bylinky, nemusia byť, ale je lepšia chuť.
  3. Cibuľu očistíme, pokrájame a na oleji orestujeme do sklovita. Papriku, paradajky umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli a dusíme do zmäknutia. Zeleninovú zmes primiešame do hotového mäsa. Guláš môžeme (ale nemusíme) zahustiť tak, že ho poprášime múkou a povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou. Dobrú chuť.