Foto: andys
...pomaly varený v keramickom hrnci. Nemusíte sa zaň hanbiť ani pred svokrou ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Suroviny na guláš: | |
1 kg |
|
3 - 4 ks |
|
3 PL |
|
1 - 2 ks |
|
1 ks |
|
3 ČL |
|
1 ks |
|
Suroviny na nokerle: | |
750 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si nachystáme cibuľu a mäso. Hovädzie predné nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame - na objem rovnaké množstvo ako máme mäsa. Cibuľu opražíme na masti do zlatista. Ja som použila keramický hrniec, ktorý dobre drží teplo (obrázok k bodu 3.)
- 2
Pridáme paradajky - lúpané v konzerve (ideálne je použiť čerstvé lúpané, ale v tomto ročnom období som zvolila konzervu) a dusíme, kým sa neodparí šťava.
- 3
Pridáme mletú papriku a to najhlavnejšie - mäso. Osolíme a restujeme, kým sa nezatiahne. Na záver pridáme čerstvú nakrájanú papriku a jednu čili papričku (tiež nakrájanú na drobno). Podlejeme trochou vody a dusíme na miernejšom ohni - nemal by prestať vrieť - asi 3 hodiny. Guláš občas podlejeme a premiešame.
- 4
Ako prílohu si pripravíme české "nokerle" - z polohrubej múky, 2 vajec, soli a vody vypracujeme stredne husté cesto. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody, kde ich varíme cca 10 minút. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja varím Madarský guláš tošku ináč, trocha viac sa s tým pohrám, najmä so základom, je to moja srdcovka :-)
ak chceš, pozri sa aj na ten môj :-)
varecha.pravda.sk/recepty/madarsky-gulas-fotorecept/29330...
Podaril sa Ti, vyzerá skvelo a určite aj tak skvelo chutil.
Určite sa nevarili u vás také nokerle ako v tomto recepte, napríklad moju mamu by ani vo sne nenapadlo zhánať kvôli nokerlám morskú soľ.
Neohuruj nás tu s bombastickými názvami ala české nokerle. Sú to obyčajné madarsko-slovenské halušky ako príloha k perkeltu, kurčati na smotane. Viem že češi ku každému gulášu podávajú knedle(ktoré sa naučili variť od Bavorov, ale to si už dnes nepriznajú) a na vrch každého guláša dávajú surovú cibuľu a nepodávajú k tomu tvoje nokerle.
Máš už 58 tak seď tíško v kútiku a užívaj si menopauzu a nevyrývaj tu zbytočne, uvar apíkovi čajík a pozeraj Búrlivé víno, lebo očividne ti maďarská kuchyňa nič nehovorí.