Maďarský granadír
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu pokrájanú nadrobno
urestujeme na oleji a zaprášime
mletou sladkou paprikou.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané
zelené papriky, osolíme,
okoreníme a dusíme.
- Keď sú
aj papriky polomäkké, pridáme
ošúpané nadrobno
nakrájané paradajky. Opäť
krátko podusíme a nakoniec
pridáme nadrobno
nakrájané zemiaky, zalejeme
100 ml vody a rozvaríme.
- Fliačky uvaríme podľa
návodu. Keď sa v panvici
rozvaria aj zemiaky, odstavíme
ju a všetko roztlačíme
na zemiakovú kašu.
- Nakoniec
fl iačky zmiešame s pastou,
ktorá nám vznikla v panvici
a podľa potreby ešte osolíme
a okoreníme.
- Podávame
s niečím kyslým, napríklad
baraními rohmi.
|