Maďarský granadír

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené papriky, osolíme, okoreníme a dusíme.
  2. Keď sú aj papriky polomäkké, pridáme ošúpané nadrobno nakrájané paradajky. Opäť krátko podusíme a nakoniec pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zalejeme 100 ml vody a rozvaríme.
  3. Fliačky uvaríme podľa návodu. Keď sa v panvici rozvaria aj zemiaky, odstavíme ju a všetko roztlačíme na zemiakovú kašu.
  4. Nakoniec fl iačky zmiešame s pastou, ktorá nám vznikla v panvici a podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.
  5. Podávame s niečím kyslým, napríklad baraními rohmi.