Lúsková polievka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Pri zberaní poslednej úrody sa mi podarilo obrať aj zopár zelených lúskov. Uvarila som z nich polievku.

Postup

  1. Očistila som si 2 petržleny, kúsok kalerábu gigant, kúsok zeleru, jeden väčší zemiak a 3 mrvy. Zo záhrady som si priniesla aj ligurček a zelerovú vňať.
  2. Lúsky som očistila, umyla a nakrájala. Očistila som si aj jednu strednú cibuľu.
  3. Nakrájanú cibuľu som orestovala na oleji. Pridala som aj trošku mletého kmínu. Prosím nebite ma, ten hrniec nie je špinavý, len je veľmi starý a môj obľúbeny:-)
  4. K cibuli som pridala aj nakrájanú zeleninu. Tiež som ju opiekla.
  5. Opečenú zeleninu som poprášila troškou hladkej múky, opražila som ju.
  6. Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som 1,5 čl mletej červenej papriky. Zaliala som zeleninu vriacou vodou z kanvice.
  7. Zbytok kuracieho vývaru som zohriala a pridala do polievky namiesto bujónu.
  8. Do polievky som pridala aj nakrájané lúsky. Polievku som osolila, pridala som aj mleté čierne korenie. Zeleninu som uvarila do mäkka.
  9. Zabudla som napísať, že v polievke sa vyvarili aj ligurček a zelerová vňať.
  10. Do polievky som zavarila knedličky z jedného vajíčka a polohrubej múky. Dobre som to vymiešala a čajovou lyžičkou som dávala knedličky do polievky.
  11. Na tanieri som pridala čerstvú petržlenovú vňať.