Foto: 2010
Prerabame kuchynu tak suseda doniesla jej Grecku verziu "corned beef" co je lunchmeat v celku .Ja som to len naaranzoval opytal sa na Zobraziť celý popisPrerabame kuchynu tak suseda doniesla jej Grecku verziu "corned beef" co je lunchmeat v celku .Ja som to len naaranzoval opytal sa na recept lebo to bolo to naozaj vyborne tak sa podelim... Takze corned beef so spenatovym rizotom a tapenade s ciernych oliv.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakladane hovedzie maso marinovane so samosky "corned beef" dala varit do hrnca kde bol bobkovy list , klinceky cesnak,cele korenie a cela cibula.( varilo sa to pomaly cca 2 hodiny. Ja neviem ci sa na Slovensku Corned beef predava ( je to velmi popularne v USA ako hlavna zlozka Reuben sandwicha.) ale podobna chut je mleta verzia luncheonmeat ktory po opeceny spravi podobnu lacnejsiu verziu.
- 2
Do hrnca dala osmazit cibulku na oleji pridala omytu ryzu , trosku oprazila a zacala po trochach pridavat kuraci vyvar ( podobnu sluzbu spravi maggi kocka) kolko pridavat tazko povedat zalezi od druhu ryze.Treba ale pritom stat a miesat aby sa to rychlejsie absorbovalo.Tak 3 mniuty pred koncom pridala cerstvy mlady spenat nakrajany a zopar lyzic nastruhaneho parmezanu.Sol trochu korenia na chut.
- 3
Tapenade, Jej verzia velmi jednoducha, nakladane cierne olivy , odkostkovane nakrajane na kusky pridany cesnak, balzamik ocot .Strcila do maleho mixeru pomixovala rychlo pridavala olivovy olej kvalitny aby dostala dobru strukturu. ( je vela rozlicnych receptov tapenade s kaparami atd...toto je velmi jednoducha.) Nakoniec treba citron na chut Enjoy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Radsej som ticho ja si to asi pletiem s tym socikovskym lansmitom na vojne ale vtedy sme boli mladsi a vsetko nam chutilo .
Jarco mas pravdu ja som na Slovensku Corned Beef nevidel je to "silver side" co tiez neviem co je v preklade.
Mozno Prave aj preto, ze na tento typ sa pouziva to "tvrde-svalnate kravske maso", ktore kedze je dopredu nalozene v roztoku (nieco ako ked morime nasu svieckovu na smotanu), tym sa pekne zvlacni a ked ho uvarime je to uzasne makucky kus hovadzinky, ktora sa da podavat na rozne sposoby.
Tento 2010 mozem tiez hocikedy.
toto maso je nalozene doredu,