Luncheonmeat po grécky

2010 - bez fotky2010, 13. apríla 2010
Luncheonmeat po grécky
Foto: 2010

Prerabame kuchynu tak suseda doniesla jej Grecku verziu "corned beef" co je lunchmeat v celku .Ja som to len naaranzoval opytal sa na Zobraziť celý popisPrerabame kuchynu tak suseda doniesla jej Grecku verziu "corned beef" co je lunchmeat v celku .Ja som to len naaranzoval opytal sa na recept lebo to bolo to naozaj vyborne tak sa podelim... Takze corned beef so spenatovym rizotom a tapenade s ciernych oliv.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

0.750 kg
1  salka
2  hrste
2 ks
2  lyzice
2  lyzice
cca 300 ml
1 hrncek
3  strucik
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Nakladane hovedzie maso marinovane so samosky "corned beef" dala varit do hrnca kde bol bobkovy list , klinceky cesnak,cele korenie a cela cibula.( varilo sa to pomaly cca 2 hodiny. Ja neviem ci sa na Slovensku Corned beef predava ( je to velmi popularne v USA ako hlavna zlozka Reuben sandwicha.) ale podobna chut je mleta verzia luncheonmeat ktory po opeceny spravi podobnu lacnejsiu verziu.

  2. 2

    Do hrnca dala osmazit cibulku na oleji pridala omytu ryzu , trosku oprazila a zacala po trochach pridavat kuraci vyvar ( podobnu sluzbu spravi maggi kocka) kolko pridavat tazko povedat zalezi od druhu ryze.Treba ale pritom stat a miesat aby sa to rychlejsie absorbovalo.Tak 3 mniuty pred koncom pridala cerstvy mlady spenat nakrajany a zopar lyzic nastruhaneho parmezanu.Sol trochu korenia na chut.

  3. 3

    Tapenade, Jej verzia velmi jednoducha, nakladane cierne olivy , odkostkovane nakrajane na kusky pridany cesnak, balzamik ocot .Strcila do maleho mixeru pomixovala rychlo pridavala olivovy olej kvalitny aby dostala dobru strukturu. ( je vela rozlicnych receptov tapenade s kaparami atd...toto je velmi jednoducha.) Nakoniec treba citron na chut Enjoy

Diskusia k receptu

jarco
Mňam. Ale musím si nechať zájsť chuť, Corned Beef v strednej Európe ťažko zoženiem. A tunajší lanšmít nemusím.
jezibabka1
@2010 Ty si tu nebol veľmi dlho!!! Ale keď prídeš, daj si "LEN" otvoriť LuncheonMeat. :))))))))
2010
jezibabka1
Radsej som ticho ja si to asi pletiem s tym socikovskym lansmitom na vojne ale vtedy sme boli mladsi a vsetko nam chutilo .
Jarco mas pravdu ja som na Slovensku Corned Beef nevidel je to "silver side" co tiez neviem co je v preklade.
jezibabka1
@2010 ja som to napísala že tu, ale myslela som na Slovensku, prepáč! Lebo to, čo si odfotil má k slovenskému "lunchmeatu" veľmi, veľmi ale vééééééééééééééľmi ďaleko:)
honestka
Vyborne jedlo hlavne preto, ze "corned beef" sa ani z daleka nepriblizi tomu "plechovkovemu" nepodarku.
Mozno Prave aj preto, ze na tento typ sa pouziva to "tvrde-svalnate kravske maso", ktore kedze je dopredu nalozene v roztoku (nieco ako ked morime nasu svieckovu na smotanu), tym sa pekne zvlacni a ked ho uvarime je to uzasne makucky kus hovadzinky, ktora sa da podavat na rozne sposoby.

Tento 2010 mozem tiez hocikedy.

toto maso je nalozene doredu,
evas13
Mäso ako také sa určite predáva, len nie je naporcované na vaše Corned Breef. Do našich mäsiarní chodia celé polovičky hovädziny a potom to tam priamo vykosťujú. Jedine ak by sa niečo zmenilo počas deviatich rokov, čo veľmi pochybujem, lebo je tu mnoho konzervatívných ľúdí aj keď EU meni naše zaužívané praktiky.
2010
Pastrami v octe a koreniach nalozene lacne hovadzie predne na rueben sandwich.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia