Losos
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup- Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme
vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky.
Polovicu z nich naukladáme v rovnomernej vrstve na vyvaľkané lístkové
cesto.
- Z najhrubšej časti filety lososa vyrežeme hranol mäsa široký asi
5 centimetrov, ktorý položíme na špenát, osolíme ho, okoreníme
a následne aj zhora obložíme špenátom.
- Cesto uzavrieme, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom,
navrchu urobíme pár priečnych zárezov a ešte popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 °C doružova (asi na
20–25 minút).
- Tip: Ak chcete vhodné víno k tomuto pokrmu, vyskúšajte slovenské ružové suché alebo polosuché z nového ročníka.
|