Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi
Autor receptu: sisqo26
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom, a b.vinkom....zabalime do potravinarskej folie a odlozime do chladu na par hodin.
Medzi tym si nachystame nove zemiaciky ktore len dobre poumyvame, rozkrojime na polovicky a dame varit do osolenej vody.
Po uvareni scedime, pridame nasekanu vnatku a maslo, zakryjeme.
- Šparglu si najskor ocistime skrabkou, rozvarime si vodu so solou a kvapkou olivoveho oleja, vlozime do vriacej vody a varime asi dve minutky a sme nerozvarili sparglu.
Scedime, prelejeme oliv.olejom.
- Na rozpalenu panvicu si dame olivovy olej, a namarinovane filety lososa, opekame s oboch stran pokial nemaju krasnu , chrumkavu korku.
Podlejeme asi deci bielym vinom a nechame minutku podusit.
Podavame so sparglou, varenymi zemiacikmi a ozdobene platkami citrona....
dobru chut
|