Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi

Autor receptu: sisqo26

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom, a b.vinkom....zabalime do potravinarskej folie a odlozime do chladu na par hodin. Medzi tym si nachystame nove zemiaciky ktore len dobre poumyvame, rozkrojime na polovicky a dame varit do osolenej vody. Po uvareni scedime, pridame nasekanu vnatku a maslo, zakryjeme.
  2. Šparglu si najskor ocistime skrabkou, rozvarime si vodu so solou a kvapkou olivoveho oleja, vlozime do vriacej vody a varime asi dve minutky a sme nerozvarili sparglu. Scedime, prelejeme oliv.olejom.
  3. Na rozpalenu panvicu si dame olivovy olej, a namarinovane filety lososa, opekame s oboch stran pokial nemaju krasnu , chrumkavu korku. Podlejeme asi deci bielym vinom a nechame minutku podusit. Podavame so sparglou, varenymi zemiacikmi a ozdobene platkami citrona.... dobru chut