Losos s cesnakovými bagetkami
Autor receptu: mirkajan
Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som ho skúsila spraviť doma a odvtedy je to najobľúbenejšia úprava lososa v našej rodine.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zarobíme jogurtový dresing: zmiešame biely jogurt, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, horčicu, soľ a práškový cukor podľa chuti. Odložíme do chladničky.
- Zmiešame zmäknuté maslo so soľou a 3 strúčikmi cesnaku. Chlebové bagetky po dĺžke rozkorojíme, ale nedokrojíme do konca a rozkrojené vnútro natrieme cesnakovým maslom. Uložíme na plech a v rozohriatej rúre necháme zapiecť pri 180°C cca 6-7 minút.
- Lososové filety osušíme a potrieme marinádou zmiešanou z olivového oleja, grilovacieho korenia a trochy citrónovej šťavy. Pred podávaním filety opečieme na grilovacej panvici z každej strany cca 3-4 minúty.
- Na tanier dáme zmes listových šalátov, ktorú si každý pokvapká jogurtovým dresingom podľa chuti a opečený filet z lososa. Podávame s cesnakovými bagetkami.