Mäsový závin
Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou
Autor receptu: dorenika
Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na
ten posledný deň pred nákupom na
spotrebovanie akejkoľvek zeleniny.* Ja
pridám nadrobno posekanú alebo
postrihanú zeleninu čo mám v chladničke
a vždy to chutí super.
16 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zapneme rúru na 180 °C a vyberieme plát lístkového cesta z mrazničky. Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, huby a všetku zeleninu. V mise zmiešame s mletým mäsom, jedným vajíčkom a koreninami. Dáme hojne korenín aké máme radi.
- Pláty lístkového cesta rozkrojíme po dĺžke a potrieme horčicou. Do stredu dáme mäsovú zmes. Cesto preložíme a vytvoríme závin, ktorý prekrojíme na 4 časti a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Minizáviny potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť na 15 minút. Po 15 minútach zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme dokým bude cesto chrumkavé.
- Podávame samotné alebo so šalátom.