Linecké koláčiky

Linecké koláčiky
redakciaRedakcia, recept pridal: 8. júla 2009 12:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vajce spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odpočívať.

2

Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta plát s hrúbkou asi 4 mm, z ktorého vykrajujeme ľubovoľné tvary a ukladáme na plech.

3

Pečieme v rúre pri teplote 200 až 220 stupňov niekoľko minút. Vychladnuté zlepujeme džemom a posypeme ich práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    fanynka83, 28. októbra 2009 o 20:51
    tak tieto kolaciky milujem...velmi milujem... :) mnam...velmi dakujem za recept.. :)


  • Vymazať

    jakouka, 16. decembra 2009 o 17:29
    idem skúsiť ešte som ich nepiekla držte mi palce


  • Vymazať

    dobek, 19. decembra 2009 o 19:46
    ja so prave dopiekla su super


  • Vymazať

    mcdowell, 23. decembra 2009 o 01:54
    Ja ich robievam na Vianocne partty a chutia vsetkym su skutocne vynikajuce .Prajem Vesele Vianoce


  • Vymazať

    chocolate1, 11. septembra 2010 o 10:55
    mňaam!!!


  • Vymazať

    pipina222, 14. decembra 2010 o 14:10
    chcem ich upiect na vianoce, ale kedze som cerstva mamicka a pomerne neskusena kucharka, chcem sa spytat, ci sa daju uskladnovat v mraznicke. zeby som ich urobila skor, ako nastane ozajstny predvianocny zhon.


  • Vymazať

    redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 14. decembra 2010 o 14:12
    @pipina222 , zmraziť sa určite dajú, ale keďže ide o trvanlivé pečivo, stačí ich odložiť niekam do vzduchotesnej krabice, kde je sucho a chladno.


  • Vymazať

    pipina222, 17. decembra 2010 o 12:16
    super, super! idem na to! ;)


  • Vymazať

    stuvik, 11. decembra 2011 o 12:34
    idem skusit dakujem za recept,ukladam do knihy


  • Vymazať

    3sandra3, 18. decembra 2011 o 00:17
    dnes som robila tieto linecké koláčiky... zajtra budem "džemovať" - teda natierať džemom a zlepovať a válať v cukre,,už sa teším


  • Vymazať

    michael1, 13. decembra 2012 o 09:03
    Supeeer už sa na ne tešíme aj s mojim malým štuplom,super tieto môžme od rána do večera anikdy sa ich neobjeme.vdaka za receptík.


  • Vymazať

    gacy, 31. marca 2013 o 21:26
    Naadherne :) toto je dobre kedykolvek len tak na chrumkanie ked uz mame dost kremovychvkolacikov ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist