Linecké koláčiky

Linecké koláčiky
redakciaRedakcia, recept pridal: 8. júla 2009 12:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vajce spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odpočívať.

2

Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta plát s hrúbkou asi 4 mm, z ktorého vykrajujeme ľubovoľné tvary a ukladáme na plech.

3

Pečieme v rúre pri teplote 200 až 220 stupňov niekoľko minút. Vychladnuté zlepujeme džemom a posypeme ich práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    fanynka83, 28. októbra 2009 o 20:51
    tak tieto kolaciky milujem...velmi milujem... :) mnam...velmi dakujem za recept.. :)


  • Vymazať

    jakouka, 16. decembra 2009 o 17:29
    idem skúsiť ešte som ich nepiekla držte mi palce


  • Vymazať

    dobek, 19. decembra 2009 o 19:46
    ja so prave dopiekla su super


  • Vymazať

    mcdowell, 23. decembra 2009 o 01:54
    Ja ich robievam na Vianocne partty a chutia vsetkym su skutocne vynikajuce .Prajem Vesele Vianoce


  • Vymazať

    chocolate1, 11. septembra 2010 o 10:55
    mňaam!!!


  • Vymazať

    pipina222, 14. decembra 2010 o 14:10
    chcem ich upiect na vianoce, ale kedze som cerstva mamicka a pomerne neskusena kucharka, chcem sa spytat, ci sa daju uskladnovat v mraznicke. zeby som ich urobila skor, ako nastane ozajstny predvianocny zhon.


  • Vymazať

    redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 14. decembra 2010 o 14:12
    @pipina222 , zmraziť sa určite dajú, ale keďže ide o trvanlivé pečivo, stačí ich odložiť niekam do vzduchotesnej krabice, kde je sucho a chladno.


  • Vymazať

    pipina222, 17. decembra 2010 o 12:16
    super, super! idem na to! ;)


  • Vymazať

    stuvik, 11. decembra 2011 o 12:34
    idem skusit dakujem za recept,ukladam do knihy


  • Vymazať

    3sandra3, 18. decembra 2011 o 00:17
    dnes som robila tieto linecké koláčiky... zajtra budem "džemovať" - teda natierať džemom a zlepovať a válať v cukre,,už sa teším


  • Vymazať

    michael1, 13. decembra 2012 o 09:03
    Supeeer už sa na ne tešíme aj s mojim malým štuplom,super tieto môžme od rána do večera anikdy sa ich neobjeme.vdaka za receptík.


  • Vymazať

    gacy, 31. marca 2013 o 21:26
    Naadherne :) toto je dobre kedykolvek len tak na chrumkanie ked uz mame dost kremovychvkolacikov ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist