Bezlepkový limetkový koláč
Bezlepkový limetkový koláč

Limetkový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 18. mája 2021. Komerčný recept.
Limetkový koláč bez lepku
Foto: novalim

Chcelo by to niečo chutné, netradičné a veľmi osviežujúce. Čo by ste povedali na taký limetkový koláč bez lepku, ktorý je vo svete známy Zobraziť celý popisChcelo by to niečo chutné, netradičné a veľmi osviežujúce. Čo by ste povedali na taký limetkový koláč bez lepku, ktorý je vo svete známy ako Key Lime Pie? A prečo netradičný, keď má vo svete už takmer storočnú tradíciu? Pretože vás určite prekvapí spôsob prípravy chutnej limetkovej plnky. Poďme sa spolu pozrieť na recept.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
100 g rozpustené
350 g
100 g
1 ČL
100 ml (alebo biely jogurt)
z 2 limetiek
120 ml
Na ozdobenie:
 (plátky)




Postup

  1. 1

    Sušienky Mariela rozomelieme na jemnú „múku“ a zmiešame ich s roztopeným maslom. Rukou alebo lyžicou ich natlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm a časť zmesi použijeme aj na boky formy (asi do výšky 2 cm – viac menej, pokiaľ nám zmes vystačí).

  2. 2

    V miske zmiešame kondenzované mlieko, vanilku a cukor, miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme jogurt alebo kyslú smotanu, nastrúhanú kôru z limetiek a opäť riadne premiešame.

  3. 3

    Nakoniec pridáme limetkovú šťavu a miešame. Šťava z limetiek prirodzene začne zrážať kondenzované mlieko, ktoré pekne zhustne.

  4. 4

    Limetkovú plnku nalejeme na sušienkový korpus a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme asi 40-45 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a potom dáme ideálne cez noc do chladničky. Chladnutím limetková plnka ešte tuhne a potom sa dá limetkový koláč pekne krájať.

  5. 5

    Limetkový koláč podávame ozdobený napríklad šľahačkou a kúskom limety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia